Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rybízový džem bez želírovacího cukru - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rybízový džem bez želírovacího cukru - příprava: Rybíz obsahuje hodně pektinu, a proto na přípravu domácího rybízového džemu nebudete potřebovat želírovací cukr, vystačíte si s tím obyčejným krystalovým. Očištěný rybíz umelte nebo odšťavněte. Šťávu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10 minut. Potom vmíchejte cukr a vanilkový cukr (nebo vanilkovou esenci) a za občasného míchání vařte dalších 10 minut.

Kápněte trochu džemu na talířek a nechte vychladnout. Pokud ztuhne, můžete džem naplnit do vymytých nahřátých skleniček. Pokud je džem řídký, ještě chvíli vařte. Můžete také přidat trochu kyseliny citronové. Naplněné zavíčkované sklenice postavte na 5 minut víčkem dolů a potom je obraťte.

Rybízový džem bez želírovacího cukru - suroviny:

  • 400 g rybízové šťávy
  • 300 g cukru
  • 1 vanilkový cukr (nebo 1 lžičku vanilkové esence)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny