Houbová pomazánka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4487x
Houbová pomazánka - příprava: Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky, které povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky
nakrájenou papriku a najemno nasekanou feferonku, prolisovaný česnek, kečup, ocet, cukr a sůl a za častého míchání dusíme půl hodiny. Horkou pomazánku nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 C.
Houbová pomazánka - suroviny:
- 1/2 kg hub
- 1/2kg cibule
- olej
- 1 paprika,
- 1 feferonka
- 2 stroužky česneku
- 1 dl kečupu
- 1 dl octa
- 1-2 lžíce soli
- 2-3 lžíce krystalového cukru
Další rady v kategorii
-
Houbová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Houbová příloha k masu - jak připravit, udělat
-
Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť
-
Houbový salát s paprikami - jak připravit, udělat
-
Houbový salát se zelím - jak připravit, udělat
-
Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
-
Houby lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Houby při vařené tmavnou, hnědnou - jak, čím zabránit (ocet)
-
Jak nakrájet žampiony na plátky snadno a rychle
-
Jak obalit houbové řízky snadno a rychle (sáček)
-
Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)
-
Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
-
Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod
-
Jak správně připravit, uvařit houbovou smaženici, nač si dát pozor - postup, návod, doporučení
-
Jak sušit, usušit houby - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
-
Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak vařit, upravovat houby, aby byly lépe stravitelné - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)
-
Jak zabránit zčernání žampionu
-
Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto
-
Jak zavařovat houby - tipy, rady
-
Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod
-
Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
-
Ostrá houbová omáčka - jak připravit, udělat
-
Ostrý hříbkový salát - jak udělat, připravit
-
Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)
-
Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
-
V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
-
Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Žampiony při vaření zůstanou bílé, pevné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Zavařené houbové řízky - jak připravit, udělat
-
Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařený václavkový salát, salát z václavek - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
-
► Jak čistit houby aby nezměkly a zůstaly pevné
-
► Jak dlouho namáčet sušené houby
-
► Jak dlouho skladovat žampiony v ledničce
-
► Jak nakrájet houby snadno a rychle (kráječ na vejce)
-
► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod