► Jak ochránit luštěniny červi, moli a jinými škůdci
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4043x
Luštěniny čas od času posypeme solí a dbáme na to, aby sůl byla pravidelně rozdělená. Tak je chráníme před červy i dalšími škůdci.
Jak poznat, zda je fazolový lusk v obchodě čerstvý
Zveřejněno: pondělí 2. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2690x
Fazolový lusk uchopte mezi ukazováček a palec a jemně ho přehněte. Pokud se bez větší námahy přelomí, je čerstvý, zvadlý lusk se ohne.
Jak vařit luštěniny, kdy solit, kořenit
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3387x
Na začátku vaření luštěniny nesolte ani nekořeňte, protože by se prodloužila doba vaření. Všechny příchutě přidejte, až když luštěniny začínají měknout.
Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava
Zveřejněno: pondělí 22. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2972x
Fazolky vyvařené v polévce či v podivné bílé omáčce moc sympatií nebudí. Ale co je třeba zkusit jako přílohu ke šťavnatému masu? Uvařte je v osolené vodě spolu s další zeleninou (mrkví, lusky hrášku, kedlubny) a přidejte také nakrájené brambory.
Číst dál: Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava
Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)
Zveřejněno: pondělí 27. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3876x
Přidejte do fazolí při vaření špetku jedlé sody - působí proti nadýmání, takže luštěninu lépe strávíte.
Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3442x
Ta nejlepší metoda pro snadné čištění fazolí a zbavování je vláken je, když fazole namočíte na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.
Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3509x
Pikantní naložené fazolky - příprava: Fazolové lusky opereme, seřízneme stopky a špičky a stáhneme tuhé vlákno. Buď je necháme celé, nebo je nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do sklenic, proložíme oloupanými stroužky česneku a
Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4281x
Fazolky ve slaném nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem, v
Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3528x
Fazolky v kyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem,
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3494x
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme
Číst dál: Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)
- Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)
- Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení
- Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení
- Co udělat s mladými fazolovými lusky před vařením - rady, doporučení
- Jak, čím urychlit vaření luštěnin
- Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
- Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
- Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
- Proč se luštěniny při vaření nesolí
Další rady v kategorii
-
Co udělat s mladými fazolovými lusky před vařením - rady, doporučení
-
Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
-
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
-
Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
-
Jak poznat, zda je fazolový lusk v obchodě čerstvý
-
Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava
-
Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
-
Jak urychlit vaření luštěnin ve vodě - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)
-
Jak vařit luštěniny, kdy solit, kořenit
-
Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
-
Jak, čím urychlit vaření luštěnin
-
Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)
-
Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)
-
Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
-
Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení
-
Proč se luštěniny při vaření nesolí
-
Rychlé uvaření luštěnin - kdy je vhodné solit luštěniny při jejich vaření
-
Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle
-
► Jak ochránit luštěniny červi, moli a jinými škůdci