Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)
Zveřejněno: středa 18. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3844x
Chceme-li mít luštěniny dříve uvařené, přidáme k nim trochu jedlé sody.
Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4001x
Fazolové lusky vaříme vždy v odkrytém hrnci. Po uvaření a scezení zlepšíme jejich chuť několika kapkami oleje, který též zvýší jejich stravitelnost.
Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4034x
Fazolové lusky, když je spařujeme, nesmíme propláchnout studenou vodou, protože ji vtáhnou do sebe, čímž zvodnatí a pozbudou dobré chuti.
Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4101x
Fazolové lusky dáváme vařit vždy do prudce vařící vody, protože tak zůstanou pěkně zelené.
Co udělat s mladými fazolovými lusky před vařením - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4121x
U mladých fazolových lusků je nutno stáhnout tuhá postranní vlákna. Krájíme je na menší kousky a teprve potom je upravujeme.
Jak, čím urychlit vaření luštěnin
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6205x
Chceme-li mít luštěniny dříve uvařené, přidáme k nim trochu jedlé sody.
Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7681x
Špetkou jedlé sody, kterou přidáte do vody, urychlíte uvaření luštěnin.
Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
Zveřejněno: čtvrtek 13. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7329x
I když postupujete při vaření jáhlí tak jak se má, často bývají hořké. Pokud se zhorřknutí jáhlí chcete vyhnout, postupujte podle následujícíc rady: jáhly pře dvařením minimálně 3x prolijte vodou. Hořké látky na povrchu jáhlí se odplaví a jáhle nebudou hořké.
Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
Zveřejněno: čtvrtek 13. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6890x
Luštěniny a obiloviny (rýže, jáhly, čočka, fazole) vařte v předepsaném množství vody a hlavně při vaření nikdy nemíchtejte!!! Díky tomu se nepřipálí.
Proč se luštěniny při vaření nesolí
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13603x
Luštěnmy vždycky vařte bez soli. Jinak se doba jejich vaření prodlouží na trojnásobek a vy tak spotřebujete mnohem více elektrické energie nebo plynu.
Další rady a tipy v této kategorii:
Další rady v kategorii
-
Co udělat s mladými fazolovými lusky před vařením - rady, doporučení
-
Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
-
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
-
Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
-
Jak poznat, zda je fazolový lusk v obchodě čerstvý
-
Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava
-
Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
-
Jak urychlit vaření luštěnin ve vodě - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)
-
Jak vařit luštěniny, kdy solit, kořenit
-
Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
-
Jak, čím urychlit vaření luštěnin
-
Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)
-
Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)
-
Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
-
Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení
-
Proč se luštěniny při vaření nesolí
-
Rychlé uvaření luštěnin - kdy je vhodné solit luštěniny při jejich vaření
-
Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle
-
► Jak ochránit luštěniny červi, moli a jinými škůdci