► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 30. listopad 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2840x
Levandulový chléb s ořechy - příprava: Do mísy nalijte 100 ml vlažné vody a vsypte droždí, trochu mouky a nechte asi 20 minut v teple vzejít. Pak přidejte všechny mouky, zbylou vodu a vše zamíchejte vařečkou. Těsto vyklopte na vál a důkladně 10 minut hněťte. Pak zapracujte ořechy a levanduli, vložte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte dvě hodinky kynout.
Poté těsto vyklopte na vál, vytvarujte bochník, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a přikryjte utěrkou na 45 minut. Před koncem kynutí předehřejte troubu na 220 C, vložte plech a nechte péct asi 15 minut, potom teplotu snižte na 190-200 °C a pečte ještě 25-30 minut, dokud nebude kůrka zlatohnědá. Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce a krájejte až po vychladnutí.
Levandulový chléb s ořechy - suroviny:
- 2 lžičky sušeného droždí
- 350 ml vody
- 250 g hladké pšeničné mouky
- 125 g žitné mouky
- 125 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 lžičky soli
- 150 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných
- 2 lžíce levandulových květů
Další rady v kategorii
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Čertvý chléb v obchodě - jak poznat čerstvost, stáří
-
Chléb s měkkým propadajícím se povrchem - co znamená, značí
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
-
Chleba okoralý, oschlý - jak to udělat, aby byl jako čerstvý (pařák, voda)
-
Chleba ztvrdlý, starý - jak, čím změkčit (vlhká utěrka, lednice)
-
Co dělat, udělat s pečivem z předešlého dne - rady, doporučení
-
Co je luštěninová mouka a jak ji poznáme - rady
-
Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady
-
Jak namazat křehký chléb, knackenbrot, aby se nezlomil (plátek chleba)
-
Jak odstranit tuk z fritovaného pečiva
-
Jak péct domácí chleba, proč není nutné dodržovat přesné množství surovin uvedené v receptu - rady
-
Jak poznat pšeničnou mouku - tipy, rady
-
Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté
-
Jak připravit, udělat méně kalorické pirohy - tipy, rady, doporučení
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba (hrnec, mokrá utěrka)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (brambor)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (jablko)
-
Jak rozmrazit pečivo bez mikrovlnky - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
-
Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda)
-
Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod
-
Jak si připravit, udělat přílohu ze staršího pečiva vhodnou k dušené zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl
-
Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby měl domácí chléb křupavou kůrku - tipy, rady, doporučení (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl
-
Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel
-
Jak to udělat, co použít, pokud chceme nakrájet chléb na co nejtenčí krajíčky - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb
-
Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý
-
Jak udělat křupavou kůrku doma pečeného chleba
-
Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější
-
Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé
-
Jak, čím odstranit plíseň v chlebníku, krabici na chléb - tipy, rady
-
Kdy se používají italské topinky crostini
-
Nahořklá a kyselá chuť chleba - co znamená, značí
-
Nepravidelný a deformovaný tvar chleba, bochníku - co znamená
-
Připálená kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení
-
Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení
-
Starší pečivo jako říloha k zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení
-
Zašpiněná kůrka u chleba, bochníku - co znamená
-
Žitná mouka - k čemu je vhodná a jak rozpoznat její kvalitu -tipy, rady
-
► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé
-
► Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta
-
► Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)
-
► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slané ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience