Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Slunečnicový chléb s podmáslím - příprava: Z trochy vody, mouky, cukru a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Pak přidejte zbylé suroviny a s pomocí robotu vypracujte těsto. Nechte asi hodinu na teplém místě nakynout. Vykynuté těsto na vále propracujte, poprašte moukou, přendejte na plech s pečicím papírem nebo fólií, horní část potřete slanou vodou, libovolně nařízněte, posypejte semínky ze  slunečnice  a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45-50 min.


Slunečnicový chléb s podmáslím - suroviny:

  • 250 ml vody
  • 100 g podmáslí
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce (asi 40 g) slunečnicového semínka
  • 1,5-2 rovné lžičky soli
  • 1,5 lžičky cukru
  • 120 g žitné celozrnné mouky
  • 170 g pšeničné celozrnné mouky
  • 250-260 g hladké mouky
  • 21 g droždí

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny