Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Anýzová bábovka - příprava: Našleháme vajíčka s cukrem, mlékem a olejem. Prosátou mouku smícháme se škrobem a droždím. Přidáme k vajíčkům spolu s citronovou kůrou a anýzovým likérem. Vše dobře promícháme. Máslem vymastíme

formu na bábovku a nalijeme do ní těsto. Předehřejeme troubu na 170 C a bábovku pečeme 25 až 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme. Pocukrujeme.

Anýzová bábovka - suroviny:

  • 2 vajícka
  • 175 g cukru
  • 12 lžic slunečnicového oleje
  • 6 lžic mléka
  • 170 g mouky
  • 80 g škrobu
  • půl sáčku droždí
  • 1 sklenička anýzového likéru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • moučkový cukr
  • máslo

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny