Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bazalkový ocet, olej do salátů - příprava

Bazalkový ocet či olej do salátů: 1/2-1 litr kvalitního jablečného nebo vinného octa mírně zahřejeme, nalijeme do skleněné lahve na čerstvé bazalkové listy a zazátkujeme korkovou zátkou. Louhujeme 2 týdny a pak bazalku vyndáme a vložíme snítku čerstvé bylinky pro ozdobu a také abychom hned poznali, čím je ocet ochucený.

Do salátového octa se hodí spolu s bazalkou také česnek nebo estragon, rozmarýn a tymián. Další příchutě získáme vyluhováním máty, saturejky, kopru, fenyklu, bobkového listu, majoránky a dalších bylin podle vlastní chutě. Stejným způsobem připravíme i olej do salátů z kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny