Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Čaj ze sušených jablečných slupek vhodný proti horečce, zácpě, poruchám trávení - jak připravit, udělat

Čaj ze sušených jablek: Slupky nesmějí být napadeny strupovitostí nebo plísní. Pokud se rozhodnete slupky sušit, musíme před oloupáním jablka důkladně umýt. Slupky nakrájíme na menší kousky a sušíme je za mírného tepla. Usušené slupky uchováme v dobře uzavíratelných sklenicích.

Čaj je vhodný pro děti i dospělé, uklidňuje nervy, působí blahodárně na dobrý spánek, mírní horečku, je vhodný proti zácpě a podporuje trávení. Čaj z usušených jablečných slupek je třeba vařit po dobu 5 minut, i když se zničí větší část vitamínu C, než když se připravuje vyluhováním. Při vyluhování se sice zachová více vitamínu C, ale takto připravený čaj není tak lahodný, jako když se vaří. Na šálek vody dáváme hrst slupek. Sladíme cukrem nebo medem a ochucujeme citronovou šťávou, nebo malinovým sirupem.

 

Jabloň, jablka - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny