Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3214x
Do sněhu a do třených těst přidáváme raději jemný pískový cukr než práškový. Jemně zrnitý cukr pomáhá lépe natírat žloutky a lépe se šlehá. Do sněhu nejdříve zašleháme část cukru a zbytek až do zpevněné sněhové hmoty.
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3946x
Dvojnásobné množství sněhu lze ušlehat, když na každý bílek přidáme jednu lžíci studené vody. Normálně šleháme a získáme tím dvakrát tolik sněhu, pěkně tuhého, jako ze samých bílků.
Příloha z bílků vhodná ke špenátu, čočce na kyselo - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2752x
Bílky ušlehané na sníh osolíme a pečeme ve vymaštěném lívanečníku a podáváme jako přílohu k upravenému špenátu nebo k čočce na kyselo.
Jakou teplotu mají mít bílky při šlehání, aby se vytvořil tuhý sníh - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3599x
Bílky na šlehání nemají být studené, ale nejlépe je ušleháme při teplotě kolem 20°C.
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3057x
Používáme-li ke šlehání sněhu do piškotových těst naložených vajec, ze kterých se sníh špatně šlehá, přidáme několik kapek citronové šťávy nebo zrnko soli.
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3201x
Natvrdo uvařené bílky nezmodrají, když je pokapeme citronovou šťávou.
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3234x
Bílek z prasklého vajíčka nevyteče, ponoříme-li vajíčko do vody s přídavkem octa.
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6926x
Bílek uvaříme natvrdo zvlášť bez žloutku, když jej dáme do máslem vymazaného hrnečku a vaříme jej ve vodní lázni do ztuhnutí.
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3566x
Sníh z bílků snadno ušleháme, přidáme-li do něho trochu citrónové šťávy.
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3429x
Chceme-li použít bílek bez žloutku, pomůžeme si tím způsobem, že na obou koncích vajíčka uděláme silnou jehlicí dírky. Vejce postavíme na malý hrneček nebo sklenici, aby bílek zvolna vytékal. Žloutek pak zůstane ve skořápce. Zalepíme-li dírky vejce, uchováme tak žloutek po několik dní.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
- Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
- Jak, čím ochránit mléko před zkysnutím - tipy, rady (sůl)
- Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
- Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
- Tvaroh má pozitivní dopad na naše zdraví. Víte, proč je dobré ho jíst?
- Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
- ► Jak, čím zahustit řídký tvaroh - tipy, rady (bramborová moučka)
- Jak, čím zabránit přilepení vajíčka k pánvi - tipy, rady
- Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)