Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4804x
Sníh z bílků bude pěkně tuhý, pokud bílky předem hodně vychladíme. V žádném případě se však do bílků nesmí dostat část žloutku. Také tempo šlehání je rozhodující – začínáme zvolna a poté neustále zrychlujeme.
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
Zveřejněno: úterý 3. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4441x
Čerstvé vejce má po vyklepnutí do misky bílek, který udrží svůj tvar. Čím více je bílek rozteklejší, tím je vejce starší.
Číst dál: Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
Jak, čím ochránit mléko před zkysnutím - tipy, rady (sůl)
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2949x
Mléko ochráníme před rychlým zkysnutím přidáním špetky soli.
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
Zveřejněno: pondělí 23. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3764x
Těsto, na které chceme dát tvarohovou náplň, poprášíme moukou. Těsto tak od tvarohu nevlhne a dobře se propeče.
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 23. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5130x
Zbude-li nám tvaroh, osolíme jej, přidáme kmín, napěchujeme do hrnce a necháme uležet. Zbytek tvarohu můžeme také uložit do mrazáku, kde vydrží až jeden měsíc a je kdykoliv připraven k dalšímu použití.
Tvaroh má pozitivní dopad na naše zdraví. Víte, proč je dobré ho jíst?
Zveřejněno: pondělí 23. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2992x
Tvaroh zvyšuje látkovou výměnu ve svalech, buňkách a orgánech těla, zpevňuje zuby, pročišťuje játra a stará se o zdravou žaludeční flóru. Je nevyhnutelnou součástí diet při cukrovce, zvýšeném obsahu tuku v krvi, dně, vysokém krevním tlaku a nadváze. Ve spojení s nakrájeným česnekem snižuje krevní tlak.
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
Zveřejněno: pondělí 23. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3304x
Jestliže jsme zjistili při přípravě moučníků, že máme doma málo tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude, lépe se spojí a bude jemnější.
► Jak, čím zahustit řídký tvaroh - tipy, rady (bramborová moučka)
Zveřejněno: pondělí 23. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 12871x
Jestliže máte příliš řídký tvaroh, můžete ho zahustit dvěma lžícemi bramborové moučky. Tvaroh se nerozteče a je pak dokonce velmi chutný.
Jak, čím zabránit přilepení vajíčka k pánvi - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3291x
Jak zabránit přilepení vajíčka k pánvi? Volská oka podsypte solí - volské oko se vám nepřilepí k pánvi, když do tuku vsypete hrubozrnnou sůl. Na zrnitém podkladu budou vajíčka lépe klouzat sem a tam a bez problémů je sundáte z pánve.
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3719x
Vejce uvařené natvrdo rozkrojíme rychleji a snadno na plátky, když nůž namočíme do vařící vody a otřeme hadrem. Máme-li krájet více vajec, opakujeme postup několikrát. Stejně tak postupujeme při krájení dortu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
- Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
- Pomíchala se vám syrová a uvařená vejce - jak je od sebe rozeznat?
- Proč ponořit uvařená vejce do studené vody?
- Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
- Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
- ► Jak dlouho, kolik minut vařit vejce, aby se uvařilo na tvrdo, poloměkko či měkko
- Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
- Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
- Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)