Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Hovězí medailonky s chlebovým salátem - recept

Medailonky s chlebovým salátem - příprava: Rajčata necháme na cedníku okapat a nakrájíme je nadrobno. Česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a spolu s rajčaty a 2 lžícemi vody rozmixujeme. Bazalku opláchneme, otřepeme a

otrháme lístky, které nasekáme najemno a přimícháme do rozmixované směsi. Hovězí medailonky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Do každého medailonku nařízneme malou kapsu, kterou vařečkou opatrně zvětšíme. Kapsy naplníme rajčatovou směsí a medailonky přeložené napůl napíchneme na špízy.

Pro přípravu chlebového salátu necháme okapat papriky, které nakrájíme na 2 cm šíroké proužky. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do mísy a smícháme s kaparovými plody, vývarem, medem, octem a olivovým olejem. Ciabattu nakrájíme na plátky, které opečeme na rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany a pak nakrájíme na kostičky.

Plněné hovězí medailonky grilujeme na rozpáleném grilu podle požadovaného stupně propečení 2 až 4 minuty z každé strany. Na závěr pokapeme trochou citronové šťávy.

Chlebové kostičky smícháme s proužky papriky, osolíme a takto připravený salát podáváme s medailonky.

Medailonky s chlebovým salátem - suroviny:

  • 60 g sušených rajčat v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • 8 malých hovězích medailonků (po 60 g)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy


Chlebový salát:

  • 1 sklenice sterilovaných grilovaných paprik (720 g)
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g kaparových plodů
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 120 g ciabatty
  • sůl

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny