Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Čevapčiči s ajvarem - recept

Čevapčiči s ajvarem - příprava: Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme s oběma druhy mletého masa, červeným vínem, oreganem, pálivou paprikou, solí a pepřem a zpracujeme na hutné těsto. Navlhčenýma rukama

formujeme z masové směsi malé válečky, které grilujeme na rozpáleném a olejem potřeném grilu ze všech stran asi 10 minut. Během grilování potíráme chilli olejem.

Troubu předehřejeme na 250 C (s cirkulací vzduchu 230 C). Pro přípravu ajvaru omyjeme papriky a rozkrojíme je podélně napůl. Položíme je na olejem potřený plech a pečeme v troubě pod grilem asi 7 minut, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Papriky necháme vychladnout v uzavřeném mikrotenovém sáčku, pak odstranírne slupky a dužinu rozmixujeme. Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme rozmixované papriky a vše vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až vznikne hustá hmota. Ajvar dochutíme octem, kajenským pepřem a solí a podáváme k čevapčiči.

Čevapčiči s ajvarem - suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g mletého jehněčího masa
  • 400 g míchaného mletého masa
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička pálivé papriky
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • olej na potírání
  • olej na gril


Ajvar:

  • 750 g červených paprik
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • na špičku nože kajenského pepře
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny