Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Rostbíf na grilu - recept

Rostbíf na grilu - příprava: Rostbíf necháme v mrazničce namrazit. Poté jej nakrájíme asi na 5 mm silné plátky a naskládáme do ploché mísy. Olej smícháme s grilovacím kořením a směsí potřeme maso. Necháme odležet asi 30

minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Papriku očístíme, omyjeme a odstraníme semínka, nakrájíme na kousky asi 3 x 3 cm. Zelí také omyjeme, osušíme a nakrájíme. Plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme a překrojíme napůl. Napichujeme na špízy střídavě s rajčaty, paprikou a bílým zelím. Pokapeme trochou marinády a grilujeme na rozpáleném grilu asi 8 minut. Během grilování několikrát obrátíme. Nakonec okořeníme mořskou solí a pepřem. Podáváme s okořeněným jogurtem.

Rostbíf na grilu - suroviny:

  • 400 g rostbífu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky grilovacího koření (směs)
  • 4 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 200 g bílého zelí
  • hrubá mořská sůl
  • pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny