Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Norimberské špízy s bylinkovými rajčaty - recept

Norimberské špízy - příprava: Norimberské klobásky rozpůlíme, takže získáme 40 kousků. Žampiony očistíme, otřeme a rozkrájíme napůl. Slaninu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Cukety omyjeme, konce odkrojíme a rovněž nakrájíme

na půlcentimetrové plátky. Na každý špíz napíchneme střídavě 5 půlek klobásek, houby, slaninu a cuketu. Pro přípravu směsi na potírání smícháme citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a kurkumu. Směsí potřeme špízy.

Pro přípravu bylinkových rajčat omyjeme rajčata, osušíme a překrojíme napůl. Osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme s olivovým olejem a sekanými bylinkami. Rajčata a špízy položíme na gril. Rajčata na řezné ploše potřeme bylinkovým olejem. Špízy spolu s rajčaty grilujeme asi 8 minut, během grilováni několikrát obrátíme.

Norimberské špízy - suroviny:

  • 20 norimberských klobásek
  • 20 malých žampionů
  • 250 g prorostlé uzené slaniny vcelku
  • 2 malé cukety
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 8 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kurkumy
  • 8 dřevěných špízů (předem namočených do vody)


Bylinková rajčata:

  • 4 středně velká rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sekaného tymiánu
  • 2 lžíce sekané bazalky

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny