Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Vepřový bůček se zelným salátem - recept

Vepřový bůček se zelným salátem - příprava: Plátky masa omyjeme a osušíme. Kůži bůčku několikrát nařízneme, aby se plátky při grilování nekroutily. Pro přípravu marinády smícháme hořčici, sambalu, hnědý cukr, citronovou šťávu a

kečup. Plátky masa důkladně potřeme marinádou, naklademe do zapékací mísy a zakryjeme potravinovou fólií. Necháme nejméně 4 hodiny marinovat v chladničce.

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy. Hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a nakrouháme na proužky. Jarní cibulky omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Paprikové lusky rozpůlíme, odkrojíme konec se stopkou, odstraníme semínka, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme. Zelí, cibuli, papriku a mrkev dáme do salátové mísy. Z octa, oleje, cukru, soli a hořčice vymícháme zálivku, kterou přidáme k zelenině. Salát zakryjeme a necháme několik hodin odležet.

Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Položime na rozpálený gril a za stálého obracení grilujeme dokřupava 10 až 15 minut. Na závěr posypeme majoránkou. Podáváme se zelným salátem.

Vepřový bůček se zelným salátem - suroviny:

  • 1 kg vepřového bůčku nakrájeného na tenké plátky
  • 3 lžíce hořčíce
  • 1/2 lžičky sambaly oelek (kořenící pasta)
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžice kečupu
  • 3 lžice nasekané majoránky


Zelný salát:

  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 3 jarní cibulky
  • 1 zelená a 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 200 ml bílého vinného octa
  • 150 ml řepkového oleje
  • 75 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hořčice

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny