Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Steaky z hovězí svíčkové s dvěma dipy - recept

Steaky z hovězí svíčkové - přáprava: Steaky opláchneme a osušíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno, smícháme se sójovou omáčkou a arašídovým olejem. Touto marinádou důkladně potřeme steaky a v mikrotenovém sáčku dáme alespoň na 3 hodiny odležet do chladničky. Rozpálený grilovací rošt potřeme olejem a

steaky grilujeme z každé strany 2 minuty. Nakrájíme je na plátky a servírujeme se sójovou omáčkou a dipy.

Na ředkvový dip oloupeme ředkev a nastrouháme najemno. Smícháme s rýžovým octem, 4 lžícemi citronové šťávy a citronovou kůrou. Chilli papričku podélně rozkrojíme, odstranime semínka, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme k ředkvi a dochutíme solí a cukrem.

Na wasabi dip smícháme práškové wasabi se zbytkem citronové šťávy a troškou vody, přidáme zakysanou smetanu. Oba dipy dáme do misek, do další misky pak sójovou omáčku.

Steaky z hovězí svíčkové - - suroviny: Na 4 porce:

  • 4 silné steaky ze svíčkové (asi po 180 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce arašídového oleje


Na dipy (omáčky) :

  • 250 g bílé ředkve
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 2 lžičky strouhané kůry z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 červená chilli paprička
  • sůl, cukr
  • 2 lžičky práškového wasabi
  • 250 g zakysané smatany
  • 50 ml sojové omáčky

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny