Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Vepřové kotlety v alobalu - recept

Vepřové kotlety v alobalu - příprava: Kotlety opláchneme, osušíme, tučný okraj na několika místech nařízneme. Bylinky opláchneme, vodu otřepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné proužky. Šunku nakrájíme na kostičky, houby očistíme, otřeme a nakrájíme také nadrobno. Pokapeme citronovou šťávou. Rajče krátce blanšírujeme

ve vařící vodě, vyjmeme, odstraníme slupku a semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Kotlety položíme na hodně rozpálenou stranu grilu a osmahneme z každé strany asi 2 minuty. Poté položíme na 4 připravené kusy alobalu. Kotlety osolíme a opepříme a po klademe je zbylými přísadami. Zabalíme do alobalu a takto vytvořené "balíčky" grilujeme ještě asi 25 minut na horkém grilu. Podáváme ve fólii. Doporučujeme s tymiánovými bramborami připravenými na grilu.

Vepřové kotlety v alobalu - suroviny: Na 4 porce:

  • 4 kotlety z krkovice
  • 1 svazek provensálských bylinek
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g vařené šunky
  • 200 g hřibů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 masité rajče
  • 50 g černých oliv
  • sůl, pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny