Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Česnekové kuře na plechovce piva - recept

Česnekové kuře na plechovce piva - příprava: Pro přípravu směsi na potření oloupeme česnek a nasekáme najemno. Smícháme s ostatním kořením. Kuře opláchneme studenou vodou a osušíme. Odřízneme biskupa. Kuře potřeme ze všech stran nejprve olivovým olejem, pak česnekovou směsí. Plechovku piva otevřeme, polovinu odlijeme.

Oloupeme česnek a nasekáme nahrubo. Rozmarýn opláchneme. Obojí dáme do plechovky k pivu. Do víčka plechovky prorazíme otvírákem ještě několik otvorů. Kuře pak "posadíme" na plechovku s pivem a zajistíme na grilu. Grilujeme při střední teplotě na zavřeném grilu asi 90 minut. V nejsilnějším místě stehna by měla teplota dosáhnout
75 C. Po ukončení grilování necháme kuře asi 5 minut odpočinout, pak je opatrně sundáme z rozpálené plechovky a dáváme pozor na horké pivo. Kuře naporcujeme a podáváme.

Česnekové kuře na plechovce piva - suroviny: Na 4 porce:

Česneková směs na potření:

  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletých hořčičných semínek
  • 2 lžičky sušené mleté cibule
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mletého pepře

Kuře:

  • 1 velké kuře (asi 2,5 kg)
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 plechovka piva pokojové teploty (0,33 l)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny