Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Kuřecí křidélka se zelným salátem - recept

Kuřecí křidélka se zelným salátem - příprava: Kuřecí křidélka omyjeme a osušíme. Dáme do mělké mísy. Pro přípravu marinády oloupeme a nasekáme česnek. Smícháme s kečupem, balzamikovým octem, limetkovou šťávou, paprikou, kajenským pepřem a javorovým sirupem a pikantně dochutíme tabaskem. Marinádu dáme na

křidélka a necháme asi 2 hodiny odležet. Předehřejeme gril a zakryjeme ho alobalem. Marinovaná křidélka položíme na alobal a grilujeme asi 10 minut. Během grilování několikrát obrátíme a potřeme marinádou.

Pro přípravu salátu očistime bílé zelí, opláchneme a nakrouháme. Ananas oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Chilli papričku omyjeme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Všechny přísady na salát dáme do mísy. Smícháme zbývajicí přísady na dresink, kterým polijeme salát. Necháme alespoň 60 minut odležet v chladničce. Kuřecí křidélka podáváme s připraveným zelným salátem.

Kuřecí křidélka se zelným salátem - suroviny: Na 4 porce:

25-30 kuřecích křidélek

Marináda:

  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic kečupu
  • 4 lžice balzamikového octa
  • šťáva z 3 limetek
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 4 lžice javorového sirupu
  • tabasco


Pikantní zelný salát:

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1/2 čerstvého ananasu
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • sůl, pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny