Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Pstruzi v marinádě - recept

Pstruzi v marinádě - příprava: Pstruhy zevnitř i zvenči důkladně omyjeme a osušíme. Vetřeme sůl a pepř. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých plátků. Bylinky opláchneme a vyklepeme. Ryby naplníme

vždy dvěma plátky citronu, snítkou bylinky a bobkovým listem a uzavřeme pomocí dřevěného špízu. Pro přípravu marinády oloupeme a nasekáme česnek. Bobkový list rozmělníme. Přísady smícháme s olejem a bylinkami a dobře promícháme. Ryby potřeme marinádou. Pstruhy grilujeme na horkém, alobalem pokrytém grilu asi 10 až 15 minut. Průběžně obracíme a potíráme marinádou.

Pstruzi v marinádě - suroviny:

  • 4 vykuchaní pstruzi
  • sůl, pepř
  • 1 citron
  • 4 snítky estragonu
  • 4 stonky petržele
  • 4 bobkové listy


Marináda:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 sušený bobkový list
  • 150 ml řepkového oleje
  • 2 lžičky provensálských bylinek

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny