Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilované žampiony s bylinami, bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Grilované žampiony - příprava: Žampiony očistíme, nožičky vytočime z kloboučků. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Bylinky opláchneme a oklepeme dosucha, listky resp. jehličky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s

česnekem a řepkovým olejem. Žampionové kloboučky svrchu i zespodu potřeme bylinkovou směsí a spodní stranou dolů posadíme na grilovací rošt. Po 3 minutách obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme další 3 minuty. Posypeme mořskou solí a podáváme.

 

Grilované žampiony - suroviny:

  • 16 velkých žampionú
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 snítka oregana
  • 7 lžic řepkového oleje
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny