Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Domácí jablečný ocet - recept, postup, návod, výroba

Domácí jablečný ocet - recept, příprava, výroba, suroviny, ingredience: jablečné slupky na výrobu ovocného octa dejte do okurkové láhve a zalejte oslazenou vodou. Na každý litr vody přidejte 150 g cukru. Sklenici považte plátýnkem, aby dovnitř měl přístup vzduch. Povázanou a naplněnou láhev dejte na teplé místo, kde tekutina kvasí a octovatí.

Když už se po čase netvoří nové bublinky a slupky klesají ke dnu, kde je usazen kal, slejte ocet do čisté nádoby, opět považte a nechejte dále octovatět. Na povrchu se utvoří octová blána, kterou stáhněte. Celý proces trvá několik měsíců. Ocet ochutnávejte, a když je už kyselý, jak potřebujete, odsajte jej násoskou do čistých lahví, které vzduchotěsně zazátkujte. Láhve uložte ve spíži naležato. Ovocný ocet můžete také sterilovat 15 minut při teplotě 75° C, máte-li ho více a chcete-li ho déle skladovat. Ovocný ocet používejte hlavně na jemné zeleninové a ovocné saláty.  

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny