Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3215x
Aby se nám ořechy při louskání nerozpadaly na menší kousky, necháme je přes noc namočené ve slané vodě.
Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3230x
Pokud mletá káva ztratí své aroma, přidáme do každého šálku kávy zrnko soli.
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3229x
Hrnce či pánve dobře umyjeme a poprášíme je hrstkou soli. Několik minut je zahříváme v teplé troubě a pak sůl odstraníme. Tímto jednoduchým způsobem dosáhneme toho, že se nám jídlo při dalším použití nádobí nebude připalovat.
Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
Zveřejněno: středa 23. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3269x
Když krájíme nebo sekáme česnek, ruce obvykle zůstanou nasáklé jeho pachem. Abychom se ho zbavili, je dobré ruce omýt proudem studené vody, aniž bychom je mnuli či použili mýdlo.
Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3481x
Jestliže se mletý česnek dlouho nepoužívá, často se slepí dohromady. Abychom tomu zabránili, stačí jej smíchat s čočkou, nejlépe drobnozrnnou, a protřepat. Tak zůstane stále sypký a připravený k použití.
Česnek - jak snadno oloupat (voda)
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3852x
Jestliže chceme, aby měl česnek jemnější chuť a aby se snáze loupal, vložíme stroužky do kastrolu se studenou vodou, postavíme na plotnu, a když se voda začne vařit, přendáme je do druhého kastrolu se studenou vodou a ledem. Tak se loupají velice snadno a jejich chuť je jemnější.
Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3312x
Pokud si přejeme jen lehkou česnekovou příchuť, jedním jediným stroužkem česneku potřeme pánev či pekáč, v němž pokrm připravujeme.
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3341x
Stroužky česneku ponoříme na dvě minuty do vroucí vody, necháme vychladnout a stlačením mezi prsty vyloupneme. Můžeme je též napřed pomačkat čepelí velkého nože, vhodit do studené vody, přivést k varu a nechat vychladnout. Pak
Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
Zveřejněno: pondělí 4. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4507x
Do uzavíratelné sklenice dáme vodu a pak mouku. Uzavřeme. Sklenicí třeseme, aby se mouka rozmíchala. Odvíčkujeme a zalijeme do polévky či omáčky. V jíšce nebudou hrudky a nemusíte používat cedník.
Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
Zveřejněno: středa 30. prosinec 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4019x
Pokud brambor před vařením naříznete dokola po menším obvodu a uvaříte, po schlazení slupku velmi snadno sloupnete z brambory. Podívejte se na video.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
- Jak ohřát v mikrovlnce 2 talířky nebo misky najednou - tipy, rady, postup, návod, fotografie
- Jak udržet brčko stabilní v plechovce od nápoje - tipy, rady, návod
- Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
- Jak utěsnit netěsnící plastovou láhev - tipy, rady, návod
- Jak uříznout řeřichu v papírové krabičce z obchodu snadno a rychle
- Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
- Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
- Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
- Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
Další rady v kategorii
-
Čerstvost nerozbitého vejce - jak zjistit
-
Česnek - jak snadno oloupat (voda)
-
Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
-
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
-
Čím je možné nahradit paličku na maso v kuchyni
-
Čím nahradit v pestu piniové oříšky
-
Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
-
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
-
Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
-
Hnědnutí ovoce po oloupání, krájení - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Hrudky soli ve slánce - jak se zbavit, odstranit (mikrovlnka)
-
Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
-
Jak jíst, otevřít kokosový ořech - jak to udělat, co použít (hřebík)
-
Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
-
Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)
-
Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
-
Jak ohřát v mikrovlnce 2 talířky nebo misky najednou - tipy, rady, postup, návod, fotografie
-
Jak oloupat velkou bramboru snadno a rychle
-
Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)
-
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky
-
Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání
-
Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
-
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
-
Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)
-
Jak rychle nakrájet větší množství cibule
-
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
-
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
-
Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
-
Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
-
Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek
-
Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
-
Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
-
Jak snadno rozetřít marmeládu na rohlík, chleba, pečivo - postup, návod
-
Jak snadno rozkrájet dort, moučník, knedlík, sýr bez nalepení na nůž
-
Jak to udělat aby tekutina z nápojového kartonu nevystříkla
-
Jak udržet brčko stabilní v plechovce od nápoje - tipy, rady, návod
-
Jak uříznout řeřichu v papírové krabičce z obchodu snadno a rychle
-
Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
-
Jak utěsnit netěsnící plastovou láhev - tipy, rady, návod
-
Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
-
Jak vyčistit připálený nerezový hrnec bez použití drátěnky (alobal)
-
Jak vyrobit šlehačku bez šlehače - postup, návod
-
Jak využít neosolenou vodu z uvařených brambor k hnojení
-
Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
-
Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)
-
Jak zabránit přimrznutí výrobníku na led v mrazáku (sůl, vosk)
-
Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
-
Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)
-
Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
-
Jednoduchá drátěnka - jak udělat, vyrobit (alobal)
-
Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Klepání masa, válení těsta bez použití paličky, válečku - jak to udělat, co použít (lahev vína)
-
Krájení dortu - jak, čím nakrájet snadno a hezky
-
Krupicový cukr z kostky cukru - jak udělat, co použít (lis na česnek)
-
Ledové kostky do nápojů - jak, čím zpestřit
-
Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)
-
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
-
Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
-
Měkký chléb - jak nakrájet snadno a jednoduše (horká voda)
-
Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
-
Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
-
Na co použít vánoční vykrajovátka na cukroví v létě - vykrajování ovoce (meloun)
-
Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
-
Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)
-
Olivy chutnější, jemnější - jak, čím docílit, udělat (ocet)
-
Ostření nožů - jak, čím naostřit (sůl)
-
Otevření láhve vína bez vývrtky - jak to udělat, co použít
-
Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
-
Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)
-
Pomeranče, grepy - jak oloupat snadno a rychle (teplá voda)
-
Praskání sklenic - jak, čím zabránit, předejít
-
Prasknutí zavařovací sklenice při zavařování - jak, čím předejít, zabránit (horká voda)
-
Připálené jídlo v hrnci - jak to udělat, aby nesmrdělo a nechutnalo po připálenině
-
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Rovnoměrný ohřev jídla v mikrovlnce - jak to udělat, docílit
-
Rozinky vysušené, vyschlé, tvrdé - jak to udělat, aby byly opět šťavnaté (voda, citronová šťáva)
-
Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
-
Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)
-
Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)
-
Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
-
Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
-
Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)
-
Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)
-
Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (cedník)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl))
-
Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)
-
Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
-
Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
-
Vejce čerstvé, nebo staré? - jak poznat, rozeznat při rozklepnutí
-
Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
-
Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)
-
Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)