Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5341x
Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené.
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9643x
Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso.
Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti
Zveřejněno: pondělí 9. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3765x
Zespodu spálenou vánočku opravíte tak, že ji hrubým struhadlem ostrouháte na nespálenou část. Vyhnete se tak vyhození vánočky do koše.
Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3479x
Jak odstranit hrudky soli snadno a rychle? Sůl ve slánce je zase plná hrudek? Když ji několik minut ohřejete v mikrovlnce, opět se bude krásně sypat.
Čím nahradit v pestu piniové oříšky
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8171x
Lahodné pesto s arašídy - děláte-li domácí pesto, ale nesehnali jste piniové oříšky, použijte arašídy. Jsou také dobré.
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
Zveřejněno: sobota 22. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5137x
Při krájení potravin na prkénku se nepořežete, pokud prsty dáte tak, jak je na obrázku. Jsou svisle vůči krájené potravině, díky zabořeným nehtům se potravina nebude smýkat. Nožem jezdíme po prstech asi 10° náklonem a to tupou stranou nože. Je tak prakticky nemožné se pořezat. Palec musí být schován za ostatními prsty!!!
Číst dál: Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4355x
Aby sůl netvrdla, přidáme do ní několik zrnek rýže.
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
Zveřejněno: úterý 23. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7671x
Jak snadno rozbít a rozlousknout lískový ořech? Matka od 16 mm šroubu se položí na pevné místo, špička ořechu se vloží směrem dolů do matky a kladívkem se klepne na oříšek. Ten se krásně a snadno otevře.
Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5536x
U krabicového mléka ustřihneme jeden růžek pro nalévání a na vrchu krabice na opačné straně uděláme nožem dírku. Tudy bude do krabice proudit vzduch, takže mléko a džus při nalévání budou téct plynule a nebudou prskat a vystřikovat.
Číst dál: Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
Zveřejněno: úterý 16. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4775x
Vaříte jídlo a voda vám vypění a vyteče ven z kastrolku nebo hrnce? Dejte na vrch na okraje vařečku a pěna sama bude zanikat.
Číst dál: Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
- Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
- Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
- Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
- Jak oloupat velkou bramboru snadno a rychle
- Na co použít vánoční vykrajovátka na cukroví v létě - vykrajování ovoce (meloun)
- Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání
- Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek
- Jak vyrobit šlehačku bez šlehače - postup, návod
- Jak snadno rozetřít marmeládu na rohlík, chleba, pečivo - postup, návod
Další rady v kategorii
-
Čerstvost nerozbitého vejce - jak zjistit
-
Česnek - jak snadno oloupat (voda)
-
Česnek - jak vytvořit v pokrmu jemnou česnekovou příchuť
-
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
-
Čím je možné nahradit paličku na maso v kuchyni
-
Čím nahradit v pestu piniové oříšky
-
Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení
-
Co použít, aby nám sůl v solničce netvrdla
-
Co udělat se spálenou vánočkou - tipy, rady, návod, postup, zkušenosti
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
-
Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
-
Hnědnutí ovoce po oloupání, krájení - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Hrudky soli ve slánce - jak se zbavit, odstranit (mikrovlnka)
-
Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
-
Jak jíst, otevřít kokosový ořech - jak to udělat, co použít (hřebík)
-
Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
-
Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)
-
Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady
-
Jak ohřát v mikrovlnce 2 talířky nebo misky najednou - tipy, rady, postup, návod, fotografie
-
Jak oloupat velkou bramboru snadno a rychle
-
Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)
-
Jak otevřít láhev vína bez vývrtky
-
Jak přesypat kávu z mlýnku do skleničky bez rozsypání
-
Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod
-
Jak rozlousknout lískový ořech snadno a rychle - postup, návod
-
Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)
-
Jak rychle nakrájet větší množství cibule
-
Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod
-
Jak si nepořezat prsty při krájení potravin - tipy, rady, návod
-
Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
-
Jak snadno a rychle dostat kávu z mlýnku na kávu bez použití lžičky (a ztupení sekacího nože)
-
Jak snadno a rychle otevřít sáček se špagetami bez nože, nůžek
-
Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
-
Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
-
Jak snadno rozetřít marmeládu na rohlík, chleba, pečivo - postup, návod
-
Jak snadno rozkrájet dort, moučník, knedlík, sýr bez nalepení na nůž
-
Jak to udělat aby tekutina z nápojového kartonu nevystříkla
-
Jak udržet brčko stabilní v plechovce od nápoje - tipy, rady, návod
-
Jak uříznout řeřichu v papírové krabičce z obchodu snadno a rychle
-
Jak uskladnit láhve v ledničce aby zabraly co nejméně místa - zarážka
-
Jak utěsnit netěsnící plastovou láhev - tipy, rady, návod
-
Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
-
Jak vyčistit připálený nerezový hrnec bez použití drátěnky (alobal)
-
Jak vyrobit šlehačku bez šlehače - postup, návod
-
Jak využít neosolenou vodu z uvařených brambor k hnojení
-
Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
-
Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)
-
Jak zabránit přimrznutí výrobníku na led v mrazáku (sůl, vosk)
-
Jak zabránit stříkání krabicového mléka nebo džusu - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit vypěnění a vytečení vody z hrnce při vaření jídla - postup, návod, tipy, rady
-
Jak zabránit vystříknutí nápoje z plechovky - tipy, rady, návod
-
Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)
-
Jak, čím odstranit vlhkost v soli - tipy, rady
-
Jednoduchá drátěnka - jak udělat, vyrobit (alobal)
-
Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Klepání masa, válení těsta bez použití paličky, válečku - jak to udělat, co použít (lahev vína)
-
Krájení dortu - jak, čím nakrájet snadno a hezky
-
Krupicový cukr z kostky cukru - jak udělat, co použít (lis na česnek)
-
Ledové kostky do nápojů - jak, čím zpestřit
-
Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)
-
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
-
Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)
-
Měkký chléb - jak nakrájet snadno a jednoduše (horká voda)
-
Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
-
Mletý česnek - jak, čím zabránit slepení, hrudkovatění (čočka)
-
Na co použít vánoční vykrajovátka na cukroví v létě - vykrajování ovoce (meloun)
-
Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
-
Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)
-
Olivy chutnější, jemnější - jak, čím docílit, udělat (ocet)
-
Ostření nožů - jak, čím naostřit (sůl)
-
Otevření láhve vína bez vývrtky - jak to udělat, co použít
-
Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
-
Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)
-
Pomeranče, grepy - jak oloupat snadno a rychle (teplá voda)
-
Praskání sklenic - jak, čím zabránit, předejít
-
Prasknutí zavařovací sklenice při zavařování - jak, čím předejít, zabránit (horká voda)
-
Připálené jídlo v hrnci - jak to udělat, aby nesmrdělo a nechutnalo po připálenině
-
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Rovnoměrný ohřev jídla v mikrovlnce - jak to udělat, docílit
-
Rozinky vysušené, vyschlé, tvrdé - jak to udělat, aby byly opět šťavnaté (voda, citronová šťáva)
-
Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
-
Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)
-
Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)
-
Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
-
Slupka na mandlích, oříšcích - jak sundat snadno a rychle (vlažná voda)
-
Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)
-
Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)
-
Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (cedník)
-
Stříkání, prskání tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl))
-
Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)
-
Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
-
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
-
Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
-
Vejce čerstvé, nebo staré? - jak poznat, rozeznat při rozklepnutí
-
Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
-
Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)
-
Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)