Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zácpa, potíže s vyprazdňováním - víno proti potížím - jak připravit, udělat (jeřabiny, cukr, sůl)

Při střevních potížích pomohou velmi spolehlivě jeřabiny - měly by však mít podobu silné pálenky, kterou se vyplatí užívat nejenom pravidelně, ale hlavně na počátku potíží. Jeřabinové plody zrychlují pohyb střev, což ocení zejména ti, kdo trpí na zácpu. Zkuste si připravit jeřabinové dezertní víno.

Recept je následující: plody sladkoplodého jeřábu ptačího zbavte stopek, rozemelte, vylisujte a nechte odkalit. Na litr šťávy přidejte čtyři sta padesát gramů cukru, zákvas čisté kvasinkové kultury a stošedesát miligramů živné soli. Kvašení vína by mělo probíhat při teplotě 20 C a počítejte s tím, že to je bouřlivý proces. Prokvašené víno ještě přislad'te (na jeden litr vína přidejte asi osmdesát gramů cukru).

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny