Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Jak ztužit šlehačku, aby déle vydržela našlehaná (bílek)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3350x
Šlehačka drží déle tvar na moučníku, je-li ztužena. Proto do ušlehané šlehačky vmíchejte 1-2 ušlehané bílky.
Jak ztužit šlehačku, aby déle vydržela našlehaná (želatina)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5260x
Šlehačka drží déle tvar na moučníku, je-li ztužena. Želatinu (2g na 1/2 l šlehačky) nechte nabobtnat v troše tekuté šlehačky, pak ji proceďte a po lžících vmíchejte do ušlehané šlehačky.
Sýr vyschlý, tvrdý - jak, čím zvláčnit, pomoci (mléko)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2367x
Vyschlé sýry ponořte na několik hodin do mléka. Změknou a lépe se krájejí.
Tvrdé sýry neoschnou, neosychají - jak to udělat, co použít (slaná voda)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1819x
Tvrdé sýry neosychají, zabalíte-li je do ubrousku namočeného ve slané vodě. Na řezu je můžete také potřít olejem.
Tvrdé sýry neoschnou, neosychají - jak to udělat, co použít (pivo)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1806x
Tvrdé sýry neosychají, zabalíte-li je do ubrousku namočeného v pivě.
Výroba domácí smetany, šlehačky - jak to udělat, co použít
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2381x
Sladkou smetanu můžete doma připravit z plnotučného přihřátého mléka, ve kterém rozpustíte čerstvé máslo a pak je tři minuty mixujete. Pro přípravu smetany přidejte do 1 l mléka 30 g másla.
Sražení mléka při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (cukr)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2374x
Mléko se nesrazí, když při vaření přidáte kostku cukru.
Připalování mléka při vaření - jak, čím předejít, zabránit (máslo)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2358x
Mléko se nepřipálí, když hrnek napřed vytřete tenkou vrstvou másla.
Připalování mléka při vaření - jak, čím předejít, zabránit (studená voda)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1904x
Mléko se nepřipálí, když hrnek napřed vypláchnete studenou vodou.
Tvaroh z čerstvě nadojeného mléka - jak vyrobit, udělat snadno a rychle (brambor)
Zveřejněno: neděle 30. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1983x
Čerstvě nadojené mléko se srazí, když do něho přidáte horký brambor. Můžete je pak ihned použít na tvaroh.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Praskání vajec při vaření - jak, čím zabránit (ocet)
- Pařížská šlehačka - jak udělat, připravit (smetana, cukr, kakao)
- Loupání vajec - jak oloupat, zbavit skořápky snadno a rychle (hrnec, voda)
- Vajíčka, vejce déle vydrží čerstvá - jak to udělat, co použít (olej)
- Strouhání měkkého sýru - jak to udělat, co použít (mrazák)
- Míchaná vajíčka bez použití tuku - jak udělat, uvařit (minerálka)
- Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
- Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
- Mléko těžko stravitelné - jak, čím napomoci lepšímu trávení (soda, cukr)
- Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (citron)
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)