Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (ocet)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1970x
Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, namažte prasklé místo octem a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.
Plíseň na sýru - jak zabránit, zamezit výskytu, vzniku
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3047x
Jak zajistit sýr proti plísni: položte kousek sýra na 1minutu do horké syrovátky nebo do horké vody. Proti nežádoucím
bakteriím pomáhá i potření tukem.
Kmínový sýr - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2727x
Kmínový sýr - příprava: Smíchejte všechny ingredience. Z hmoty vytvořte malé tolárky (průměr 5-6 cm). Nechte je 7-10 dní zrát na mřížovém roštu při 15 C.
Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2401x
Pikantní čerstvý sýr - příprava: Smíchejte všechny přísady, hmotu nechte odkapat přes noc na sítu vyloženém plátýnkem. Tekutinu rozhodně zachycujte, výborně chutná například v salátových zálivkách. Sýr uložte do chladu.
Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2133x
Tvaroh s kysanou smetanou - příprava: Smíchejte kysanou smetanu, mléko a víno, ohřejte na 40 C a nechte 1-3 hodiny stát. Přidejte sůl a promíchejte. Vysráženou hmotu přelijte do formy na sýr vyložené plátýnkem. Plátýnko zvedněte za
Jednoduchý tvaroh - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2407x
Jednoduchý tvaroh - příprava: Ohřejte mléko na 38 C, smíchejte s kysaným mlékem a nechte 4-6 hodin stát. Přelijte do velmi horké, ale nikoli vroucí vodní lázně, až se mléko zcela srazí. Přes plátýnko přeceďte syrovátku. Hmotu vložte do
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3560x
Čerstvý sýr - příprava: Vodu přiveďte k varu a přidejte citronovou šťávu a sůl. Přimíchejte kysané mléko, stáhněte z plotýnky a nechte 5 minut stát. Potom umístěte do síta vyloženého plátýnkem. Plátýnko zvedněte za čtyři konce a
Číst dál: Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
Jednoduchý tvaroh z mléka - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2791x
Jednoduchý tvaroh z mléka - příprava: Ohřejte mléko na 30 C a přimíchejte kysané mléko. Nechte 48 hodin stát při pokojové teplotě. Hmotu nařízněte do kříže, nechte ji 10 minut stát a potom umístěte do síta vyloženého plátýnkem.
Přepuštěné máslo - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2283x
500 g másla trochu nakrájejte - dvakrát podélně a dvakrát příčně. Pomalu ohřívejte na nejnižším stupni, ale tak, aby se nezačalo vařit, a stále míchejte. Jakmile se začne tvořit pěna, odebírejte ji. Jakmile začnou bílkoviny klesat ke dnu
Máslo v utěrce - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2174x
Máslo v utěrce - příprava: Smetanu naplňte do sklenice se šroubovacím uzávěrem maximálně do výše2/3, přidejte přírodní jogurt apod. , promíchejte a pouze volně přiložte víčko. Postavte na 12-24 hodin (např. přes noc) na teplé místo,
Další rady a tipy v této kategorii:
- Domácí máslo - jak udělat, připravit
- Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit
- Domácí jogurt - jak udělat, připravit
- Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
- Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
- Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (žloutek, hořčice)
- Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
- Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
- Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
- Vaření vajec - jak, to udělat, co použít, aby skořápka nepraskla (sůl)
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)