Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Praskání vajec při vaření - jak, čím zabránit (ocet)
Zveřejněno: sobota 29. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2062x
Aby vejce nepraskla, přidejte pár kapek octa do vody, v níž se vaří.
Pařížská šlehačka - jak udělat, připravit (smetana, cukr, kakao)
Zveřejněno: neděle 23. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1968x
Na Pařížskou šlehačku si připravte 250 ml smetany ke šleháni, 2 lžíce krupicového cukru a 1 lžíci kakaa. Smetanu s cukrem a kakaem promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu, ale nevařte. Odstavte a uložte přes noc do lednice.
Číst dál: Pařížská šlehačka - jak udělat, připravit (smetana, cukr, kakao)
Loupání vajec - jak oloupat, zbavit skořápky snadno a rychle (hrnec, voda)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1982x
Jak jednoduše a bez ztráty materiálu oloupat vajíčka natvrdo? Uvařená vejce slijte a zatřeste jimi v kastrolu ze strany na stranu, aby skořápky popraskaly. Pak na ně napusťte ledovou vodu a nechte chvíli stát. Voda vnikne pod skořápku a loupání půjde snadno.
Vajíčka, vejce déle vydrží čerstvá - jak to udělat, co použít (olej)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1785x
Než vyjíčka uložíte do chladničky, potřete je rostlinným olejem, výrazně jim tak prodloužíte život.
Strouhání měkkého sýru - jak to udělat, co použít (mrazák)
Zveřejněno: pondělí 27. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1955x
Potřebujete nastrouhat měkký sýr? Vložte ho na půl hodiny do mrazáku a struhadlo jemně potřete olivovým olejem - tak se vám podaří vyhnout se ucpaným a ulepeným dírkám.
Míchaná vajíčka bez použití tuku - jak udělat, uvařit (minerálka)
Zveřejněno: neděle 22. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2727x
Jak udělat míchaná vajíčka bez tuku? Na dno teflonové pánve nalijte zhruba 5 cl minerálky, přiveďte k varu a přilijte na ni rozšlehané vejce. Ta za občasného míchání nechte srazit.
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
Zveřejněno: neděle 22. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2701x
Jestli si promícháte vařená a syrová vejce, vezměte měkký talíř a 1 vejce po druhém na něm roztočte. Když se vejce točí dlouho a rychle, znamená to, že je vařené. Je to proto, že celý vnitřek je kompaktní a má pevné těžiště. Jestliže se točí křivě a krátce, bude syrové.
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
Zveřejněno: sobota 21. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3238x
Pro výrobu domácího sýra nalijte do uzavíratelné nádoby 250 ml kysané smetany, dobře uzavřete a poté nádobu po dobu 5 minut pořádně protřásejte. V misce se tvoří třesením sýrová hmota, kterou ihned vyklopte na talíře a nezakrytou nechte přes noc odpočinout na tmavém a chladném místě.
Mléko těžko stravitelné - jak, čím napomoci lepšímu trávení (soda, cukr)
Zveřejněno: čtvrtek 13. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2010x
Pokud je pro vás mléko těžko stravitelné, ale přesto ho máte vypít v koktejlu nebo ho použít v nějakém receptu, smíchejte mléko s trochou sody a oslaďte ho. Bude stravitelnější.
Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (citron)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2102x
Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, natřete prasklé místo plátkem citronu a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (ocet)
- Plíseň na sýru - jak zabránit, zamezit výskytu, vzniku
- Kmínový sýr - jak udělat, připravit
- Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit
- Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit
- Jednoduchý tvaroh - jak udělat, připravit
- Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
- Jednoduchý tvaroh z mléka - jak udělat, připravit
- Přepuštěné máslo - jak udělat, připravit
- Máslo v utěrce - jak udělat, připravit
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)