Uchování potravin
Jak uchovat olej, ve kterém jsme smažili ryby, aby byl znova použitelný - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3446x
Olej po opakovaném použití tmavne a získává silnou vůni, zejména pokud jsme smažili ryby. Abychom tomu zabránili,
přidáme do oleje několik kapek octa a snítku petržele. Pánev přikryjeme a smažíme na mírném plameni přibližně 5 minut. Zápach zachytí poklička a olej bude znovu čistý, bez nepříjemné vůně.
Jak a kde uchovávat olej - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4160x
Olej se nejlépe uchovává v lahvích na tmavém místě, například v kuchyňské skříňce. Abychom poličku neumastili, postavíme láhev na podložku, která se snadno myje.
Jak skladovat již použitý olej, aby se nezkazil a zachoval si svou chuť - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3763x
Pokud nám zbyl olej po smažení, uložíme ho do nádoby s úzkým hrdlem a přidáme několik kapek koňaku nebo kořalky. Na povrchu se vytvoří tenká vrstva, která uchová chuť oleje.
Jak skladovat větší množství oleje, aby olej nežluknul - tipy, rady, doporučení (cukr)
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3392x
Aby nám olej při delším uskladnění nežluknul, je vhodné dát do lahve kostku cukru.
Jak, čím zvýraznit chuť černých oliv - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2275x
Pro lepší uchování černých oliv k nim do sklenice přidáme několik stroužků česneku, snítku tymiánu a olivový olej. Zvýrazníme tak přirozenou chuť oliv.
Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod
Zveřejněno: neděle 27. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 47754x
Zavařování ořechů: jádra ořechů řádně vysušíme. Sklenice musí být taky dobře vysušené. Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko.
Číst dál: Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod
Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
Zveřejněno: úterý 22. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5087x
Víčko zavařovačky můžete překrýt papírem, krajkou, plátýnkem nebo pytlovinou, ideální je novou „čepičku“ přichytit na víčko trochou lepidla. Kromě toho si můžete připravit motouzky, mašle a gumičky, ale speciální pozornost věnujte výrobě štítků. Ty by měly samozřejmě dobře vypadat a měly by sdělovat, co sklenice obsahuje a ve kterém roce to bylo vyrobeno.
Číst dál: Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
Jak to udělat, co použít, aby se nám v luštěninách neusazovali moli - tipy, rady, doporučení (bobkový list)
Zveřejněno: neděle 21. červen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3915x
Výskytu molů v mouce nebo luštěninách lze předcházet. Použijeme tradiční anglický repelent, kterým je bobkový list. Do skladované mouky nebo luštěnin přidáme několik celých bobkových listů a budeme mít po starostech.
Jak sušit ovoce na plechu - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4233x
Když nemáme jinou možnost a sušíme plody na plechu, klademe je na papír na pečení a pravidleně obracíme.
Jak uchovávat rozkrojený citrón bez použití lednice - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5205x
Nakrojený citron uchováme svěží (nemáme-li po ruce chladničku), když jej řeznou plochou položíme na talířek a lehce navlhčíme octem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, aby si drůbeží maso zachovalo bílou barvu - rady, doporučení
- Jak skladovat drůbeží maso, abychom vyloučili nákazu salmonelou - doporučení
- Jak uchovávat upečenou husu, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
- Jak využít husí sádlo a jak ho uchovávat - tipy, rady, doporučení
- Jak skladovat, uchovávat mrkev - tipy, rady, doporučení
- Jak uchovávat, skladovat čaj, aby nevyčichl - tipy, rady, doporučení
- Jak uchovávat koláče v mrazáku, abychom mohli rozmrazit jen požadované množství - tipy, rady, doporučení
- Jak skladovat, uchovávat citrony, aby co nejdéle vydržely čerstvé - tipy, rady, doporučení
- Jak uchovávat, skladovat česnek ve slaném nálevu - postup, návod
- ► Česnek naložený v soli - recept, postup, návod
Další rady v kategorii
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Brynza - jak, kde skladovat, uchovávat, aby déle vydržela
-
Bylinky a plíseň - jak zabránit množení plísně v bylinkách uskladněných doma
-
Česnek - jak uskladnit česnek, aby byl jako čerstvý (mrazák)
-
Česnek - jak uskladnit, uchovat zbylé stroužky pro další použití (olivový olej)
-
Česnek - jak, čím třít česnek určený k uskladnění, aby nezratil svou barvu - tipy, rady
-
Česnek - uskladnění třeného česneku - jak, čím třít, aby česnek nezhnědl
-
Česnek vydrží dlouho čerstvý, nevyschne - jak to udělat, co použít (olej)
-
Chléb plesnivý - jak, čím zabránit, zamezit vzniku plísně při skladování (papírový ubrousek)
-
Chléb zůstane déle čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (papírový, mikroténový sáček)
-
Cibule při skladování nevyklíčí - jak to udělat, co použít (chleba)
-
Cibule v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (máslo, olej, alobal)
-
Citron rozkrátý, rozříznutý - jak skladovat, uchovat, aby déle vydržel (ocet)
-
Citron, citrony - jak skladovat, aby déle vydržely (rýže)
-
Co použít proti potravinovým molům ve spíži - postup, návod (ocet)
-
Co se zbylou šlehačkou - jak uchovat, použít (pusinky)
-
Domácí sirup - jak uchovat, skladovat, nač si dávat pozor
-
Džem déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (rum, celofán)
-
Hrozny - jak skladovat, aby déle vydržely, nehnily (vosk)
-
Jak a kde uchovávat olej - tipy, rady, doporučení
-
Jak mrazit, zamrazovat česnek - postup, návod
-
Jak nejlépe uskladnit jablka
-
Jak ochladit nápoj bez použití ledničky, lednice, chladničky
-
Jak ochránit potraviny před potravinovými moly - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit škůdce v mouce (mrazák)
-
Jak odstranit vlhkost z boxu na ovoce a zeleninu v ledničce, lednici, chladničce
-
Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
-
Jak při skladování uchránit maso pře hmyzem - tipy, rady, doporučení (cibule, voda, ocet)
-
Jak prodloužit čerstvost zeleniny v lednici (savý papír)
-
Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvaroh v lednici
-
Jak prodloužit trvanlivost mletého masa v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak prodloužit trvanlivost muffinů
-
Jak prodloužit trvanlivost nebaleného sýru - tvrdé sýry, plísňové sýry, aromatické sýry
-
Jak prodloužit trvanlivost nebalených uzenin v lednici - tipy, rady, návody
-
Jak prodloužit trvanlivost zeleniny v lednici (suchá houba)
-
Jak rychle ochladit pivo nebo jiný nápoj v ledničce - postup, návod, tipy, rady
-
Jak se vyhnout plísni v chlebníku kuchyně
-
Jak se vyhnout plísni ve sklenici s marmeládou
-
Jak skladnit vlašské ořechy bez zavařování
-
Jak skladovat brambory
-
Jak skladovat čerstvé bylinky aby neuvadly a daly se použít?
-
Jak skladovat česnek přes zimu - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat citron, aby nám co nejdéle vydržel - tipy, rady
-
Jak skladovat drůbeží maso, abychom vyloučili nákazu salmonelou - doporučení
-
Jak skladovat již použitý olej, aby se nezkazil a zachoval si svou chuť - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat kakao aby neztratilo aroma - tipy, rady, návod
-
Jak skladovat maso při odmrazování mrazáku
-
Jak skladovat mouku, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak skladovat vejce, aby se na nich nemnožily bakterie
-
Jak skladovat větší množství oleje, aby olej nežluknul - tipy, rady, doporučení (cukr)
-
Jak skladovat větší množství pečiva (rohlíků, chleba) - tipy, rady
-
Jak skladovat, uchovávat česnek - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat česnek na sítu s pískem - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat česnek, aby co nejdéle vydržel - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat citrony, aby co nejdéle vydržely čerstvé - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat mrkev - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat pomeranče, aby co nejdéle vydržely - rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat potraviny, aby se do nich nedostali potravinoví moli - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat vejce v lednici - rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat větší množství česneku - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat vnitřnosti, mleté maso - rady, doporučení
-
Jak správně uchovávat mouku - rady, doporučení
-
Jak správně uchovávat, skladovat rybu v mrazáku a jak ji rozmrazovat - rady, doporučení
-
Jak správně uskladnit vejce v lednici
-
Jak sušit ovoce na plechu - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby nám brynza déle vydržela
-
Jak to udělat, aby nám chleba vydržel déle čerstvý, jak uchovávat chléb - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby si drůbeží maso zachovalo bílou barvu - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby maso v chladničce neoschlo
-
Jak to udělat, co použít, aby nám moučkový cukr nezvlhl, nezhrudkovatěl - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít, aby nám salám neoschl
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám v luštěninách neusazovali moli - tipy, rady, doporučení (bobkový list)
-
Jak to udělat, jak uchovábat šunku v lednici, aby zůstala déle čerstvá
-
Jak uchovat bílky mražením, jak zmrazovat bílky, aby se daly později použít - postup, návod
-
Jak uchovat bílky sušením, jak usušit bílky, aby se daly později použít - postup, návod
-
Jak uchovat máslo čerstvé bez použití lednice (voda, sůl)
-
Jak uchovat na delší dobu větší množství masa - postup, návod
-
Jak uchovat olej, ve kterém jsme smažili ryby, aby byl znova použitelný - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovat otevřené víno aby se nezkazilo
-
Jak uchovat vafle jako čerstvé zmražením
-
Jak uchovat zmrazené potraviny při stěhování
-
Jak uchovávat chléb, aby vydržel déle čestvý - rady, postupy
-
Jak uchovávat chleba v mrazáku, jak jej správně rozmrazovat - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat koláče v mrazáku, abychom mohli rozmrazit jen požadované množství - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat nedozrálá rajčata - rady, doporučení
-
Jak uchovávat pečivo, bábovky, nakrojené buchy, aby neokoraly a zůstaly vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat rozkrojený citrón bez použití lednice - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak uchovávat rozpůlený ananas v lednici, aby vydržel co nejdéle čerstvý - tipy, rady
-
Jak uchovávat syrové hovězí maso, aby zůstalo déle čerstvé - rady, doporučení
-
Jak uchovávat sýry, aby zůstaly déle čerstvé
-
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo co nejdéle svěží - tipy, rady (mléko, podmáslí)
-
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo svěží - tipy, rady (víno, pivo)
-
Jak uchovávat upečenou husu, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat žloutky v lednici - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat, jak skladovat česnek v mrazáku, aby vydržel celý rok - tipy, rady
-
Jak uchovávat, skladovat čaj, aby nevyčichl - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat, skladovat česnek ve slaném nálevu - postup, návod
-
Jak uchovávat, skladovat konzervy v bytě a jak rozpoznat jejich použitelnost