Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Loupání vařených vajec snadno a rychle - jak to udělat, co použít (sůl)

Vajíčka vaříme ve vodě se špetkou soli, budou se potom snáze loupat.

Sníh z bílků - jak našlehat snadněji, efektivněji (sůl)

Sníh z bílků našleháme snadněji, pokud k nim nejprve přidáme špetku soli.

Prskání oleje při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)

Chceme-li předejít tomu, aby olej při smažení prskal, dáme na pánev špetku soli a až potom na ni nalijeme olej.

Jak ohřívat již osmaženou rybu - tipy, rady, doporučení

Pokud chceme smaženou rybu ohřát jinak než v mikrovlnné troubě, zabalíme ji do alobalu potřeného olejem a ohříváme na mřížce v troubě zapnuté na nižší teplotu. V případě potřeby otočíme. Podáváme běžným způsobem.

Jak smažit slaninu - tipy, rady, doporučení

Když smažíme slaninu, nemusíme už přidávat olej, protože slanina sama obsahuje velké množství tuku. Bez oleje bude navíc chutnější.

Jak, čím zabránit, zamezit přepalování oleje - tipy, rady, doporučení (korková zátka)

Aby se olej při smažení nepřepaloval, dáme do pánve korkovou zátku.

Jak zabránit, zamezit při smažení prskání, vystřikování oleje z pánve - tipy, rady, doporučení

Chceme-li zabránit tomu, aby olej z pánve vystřikoval, přidáme do něj trošku soli. Olej stříká, když má pánev na sobě
malé množství vody. Proto musíme dávat pozor, aby byly potraviny před vložením do oleje dobře osušené. Pokud smažíme vajíčka, přidáme k oleji trošku mouky. Připravujeme-li fondue, vložíme do nádoby snítku petržele.

Jak smažit maso bez oleje - tipy, rady, doporučení (sůl)

Maso můžeme připravovat i bez použití oleje. Místo toho pánev posypeme solí. Maso se nepřichytí a osmaží se ve vlastní šťávě.

Jak, čím uhasit hořící olej na pánvi - tipy, rady, doporučení

Když se olej na pánvi vznítí, uhasíme plameny pokličkou, kuchyňskou utěrkou nebo solí. Nikdy se nesmíme snažit uhasit plameny vodou.

Jak poznáme, zda je olivový olej opravdu vyrobený z oliv - postup, návod

Abychom zjistili, zda je olivový olej skutečně pouze z oliv, můžeme provést následující pokus: 2 lžíce oleje nalijeme do skleničky a přidáme několik kapek peroxidu vodíku. Pokud je olivový olej skutečně čistý, zezelená. Olej ze semen zrůžoví a arašídový olej získá pro změnu šedavou barvu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny