Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
Oschlá zelenina, salát - jak vrátit svěžest (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1972x
Chceme-li salátu z předchozího dne navrátit svěžest, ponoříme zeleninu do studené vody s trochou octa.
Masné koblihy - jak, čím zabránit nasákavosti těsta při smažení (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1971x
Koblihy nebudou tolik mastné, jestliže do těsta přidáme trochu octa.
Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3483x
Chuť melounu nebo ovocného salátu zvýrazníme, jestliže jej zakápneme octem.
Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3600x
Aby tekutý domácí karamel příliš rychle nezcukernatěl, přidáme do něj po uvaření několik kapek octa.
Ostrý ocet - jak, čím zjemnit, odstranit ostrost, štiplavost (brambor)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3143x
Příliš ostrou chuť octa zjemníme, když do něj přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou bramboru.
Majonéza příliš hustá - jak, čím naředit, zvláčnit (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4454x
Jestliže se nám při přípravě domácí majonézy vytvoří příliš hustá hmota, můžeme ji odlehčit přidáním několika kapek octa.
Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3523x
Jestliže se nám srazí majonéza, trochu jí ubereme a přidáme do ní jednu lžíci teplého octa. Za stálého míchání pak do ní odebranou část postupně vracíme. Majonéza bude zase taková, jak má být.
Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2148x
Pomerančová sůl - příprava: Oloupeme pomeranč a kůru zabalíme do papírové utěrky. Vložíme kůru do mikrovlnné trouby a 20 sekund zahříváme na vysoký výkon, dokud nevyschne. Pokud není dostatečně suchá, zahříváme ještě
Číst dál: Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit
Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2081x
Sůl se šalvějí a rozmarýnem - příprava: Česnek jemně nasekáme a přidáme k soli. Pak do této směsi přidáme nasekanou šalvěj a rozmarýn. Aromatickou sůl připravujeme v den, kdy ji budeme potřebovat, nebo ji uchováváme v
Číst dál: Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat
Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2054x
Sůl se sušenými bylinkami - příprava: Všechny přísady dáme do kuchyňského robotu a mixujeme několik sekund na nejvyšší výkon. Bylinkovou sůl uchováváme v dobře uzavřené skleničce, aby neztratila své aroma. Tato sůl se hodí pro
Číst dál: Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Loupání vařených vajec snadno a rychle - jak to udělat, co použít (sůl)
- Sníh z bílků - jak našlehat snadněji, efektivněji (sůl)
- Prskání oleje při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
- Jak ohřívat již osmaženou rybu - tipy, rady, doporučení
- Jak smažit slaninu - tipy, rady, doporučení
- Jak, čím zabránit, zamezit přepalování oleje - tipy, rady, doporučení (korková zátka)
- Jak zabránit, zamezit při smažení prskání, vystřikování oleje z pánve - tipy, rady, doporučení
- Jak smažit maso bez oleje - tipy, rady, doporučení (sůl)
- Jak, čím uhasit hořící olej na pánvi - tipy, rady, doporučení
- Jak poznáme, zda je olivový olej opravdu vyrobený z oliv - postup, návod
Další rady v kategorii
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)
-
Bramborové těsto se lepí - jak, čím pomoci (bramborová moučka)
-
Brambory namrzlé, sladké - jak, čím zbavit sladkosti, uvařit
-
Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)
-
Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků
-
Červené zelí - blednutí, ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Česnek - jak, čím odstranit zápach syrového česneku
-
Česnek - zápach česneku na rukou - jak odstranit, zbavit se (celer)
-
Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
-
Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
-
Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)
-
Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení
-
Cibule nedráždí oči při krájení - jak to udělat, co použít (trouba)
-
Cibule v bramborovém salátu - jak to udělat, aby byla lépe stravitelná
-
Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)
-
Čím nahradit citronovou kůru v koláči (citronový olej)
-
Čím nahradit jíšku, abychom se při zahušťování pokrmů vyhnuli použití tuků
-
Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
-
Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
-
Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)
-
Čím nahradit paličku na maso, když ji nemáte (pánev, ruka)
-
Čím nahradit při pečení prášek do pečiva
-
Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách - tipy, rady
-
Čím nahradit v receptu vanilku
-
Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady
-
Čím potírat pečivo po upečení, aby zůstalo křehké - tipy, rady, doporučení (máslo)
-
Čím potřít pečivo po upečení, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Čím zahustit guláš, aniž bychom použili mouku
-
Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko
-
Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané
-
Čisté slávky - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Čištění kuřete, slepice před vařením - jak, čím čistit, omývat (ocet)
-
Citronová šťáva - čím nahradit, když zrovna nemáme doma citron (víno)
-
Citronová šťáva - jak získat jen malé množství šťávy tak, aby citron nevysychal a déle vydžel
-
Co dělat s uprostřed propadnutým tvarohovým koláčem
-
Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější
-
Co použít, jak uvařit jemnější jíšku
-
Co přidat do mléka na potírání koláčů, aby se povrch nepřipálil - tipy, rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé
-
Co s vybouleným dortem - postup, návod
-
Co udělat s hustou krupicovou kaší
-
Co udělat s rozpadlou rybou
-
Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr
-
Čokoládová poleva nejde rozetřít - jak, čím pomoci (trouba)
-
Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)
-
Dělení mandlí - jak snadno rozpůlit
-
Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)
-
Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)
-
Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)
-
Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)
-
Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
-
Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit
-
Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)
-
Forma na bábovku, koláče - čím vysypat kromě strouhanky (kokos)
-
Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)
-
Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?
-
Hmyz v květáku - jak odstranit, zbavit se před vařením (horká voda)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (sůl)
-
Hořká, zhořklá cibule - jak zabránit, nač si dát pozor
-
Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)
-
Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení
-
Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)
-
Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)
-
Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)
-
Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)
-
Jádra ořechů seschlá - jak, čím pomoci (slaná voda)
-
Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak dosolit již zpracované těsto - rady, doporučení
-
Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vymazat formu na koláč tvrdým máslem - tipy, rady
-
Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod
-
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
-
Jak napravit přesolené jídlo (mléko, smetana)
-
Jak napravit přesolený pokrm (brambor, mrkev, kůrka chleba, bílek)
-
Jak napravit, spravit zatuchlou mouku, jak zbavit mouku zatuchlosti - tipy, rady
-
Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)
-
Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod
-
Jak neuvařit slizké knedlíky (jedlá soda)
-
Jak obalovat smažené pokrmy, aby byly křupavější a nenasákly velké množství oleje, tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod
-
Jak odlepit od pekáče připálené pečivo, aniž bychom ho poškodili - postup, návod
-
Jak odlepit přilepené těsto z válu, z válečku na válení těsta
-
Jak odlepit přilepené, připečené pečivo od pekáče, aniž bychom ho porušili - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle
-
Jak odstranit nasládlou chuť přemrzlých brambor - rady, tipy