Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (bramborové slupky)

Při smažení řízků a ryb se tuk nebude připalovat, když do rozpáleného tuku vložíme kousek omyté bramborové slupky.

Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (mrkev)

Při smažení řízků a ryb se tuk nebude připalovat, když do rozpáleného tuku vložíme 3-4 kolečka mrkve.

Řízky měkké, šťavnaté - jak to udělat, co použít (vejce)

Aby řízky při smažení neztvrdly a nevysušily se, namočíme je těsně před smažením do rozšlehaného vejce.

Řízky křupavé, krásně osmažené - jak, čím docílit (pivo)

Řízky budou krásně osmažené, přidáme-li do rozšlehaného vejce trochu piva.

Tvrdnutí masa při pečení - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (teplá voda)

Aby nám maso při pečení neztvrdlo, podléváme jej vždy teplou vodou.

Tuhé maso při pečení - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo, bylo měkké (ocet)

Maso při pečení změkne rychleji, potřeme-li jej octem.

Tuhé maso při vaření - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo (rum)

Tuhé maso změkne při vaření, když k němu přidáme lžíci rumu. V jídle však alkohol není cítit.

Slepené vlasové nudle - jak, čím zabránit, zamezit slepení (olej)

Vlasové nudle se při vaření v osolené vodě určitě neslepí, kápneme-li dovody pár kapek oleje.

Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)

Drobení do polévky snadněji nastrouháme, přidáme-li do hmoty na špičku nože sádla.

Zelňačka - jak správně vařit, nač si dát pozor

Zelňačka - kyselé zelí a brambory nevaříme nikdy v jednom hrnci, ale každé zvlášť. Kyselost zelí brání bramborům změknout.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny