Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Angreštová šťáva - recept

Angreštová šťáva - příprava: Z otrhaného angreštu odstraňte stopky i "bubáky" a pořádně ho propláchněte ve studené vodě. Můžete ho trochu pomačkat, ale lépe to jde až ve chvíli, kdy povařením změkne. Vhrnci ho zalijte vodou, uvedte do varu a za občasného míchání povařte asi 20 minut (pak je možné ho snáz pomačkat). Rozvařený angrešt nechte prokapat přes plátno nebo přes čistou utěrku.

Zbylou drť můžete ještě vymačkat. Šťávu vraťte do hrnce, přisypejte k ní cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Aspoň minutu vše povařte, nalijte do vyvařených či vypařených zavařovacích sklenic a zavíčkujte. Otočte dnem vzhůru  a nechte vychladnout.

Angreštová šťáva - suroviny:

  • 2 kg angreštu
  • 600-700 g pískového cukru
  • 0,75 l vody

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny