Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Broskvový likér - recept

Broskvový likér - příprava: Broskve pokrájíme a s hřebíčky, skořicí a kůrou z dobře omytého citronu vložíme do velké sklenice. Zalijeme vodkou, dobře utěsníme a necháme stát asi 3 týdny na teplém místě. Poté přefiltrujeme přes papírový filtr na kávu. Cukr svaříme s vodou a po zchladnutí promícháme s výluhem. Likér nalijeme do láhví, dobře uzavřeme a necháme stát 3 měsíce na tmavém místě.

Broskvový likér - suroviny:

  • 1 kg oloupaných a vypeckovaných broskví
  • 4 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • pokrájená kůra z 1 citronu
  • 1 l vodky
  • 200 g krystalového cukru
  • 250 ml vody

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny