Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hruškový sirup - recept

Hruškový sirup - příprava: Hrušky očistěte, opláchněte pod studenou vodou a nechte oschnout. Zbavte je stopky a jádřince a nakrájejte na menší kusy. Ty pak rozmixujte a nechte prokapat přes čistou kuchyňskou utěrku nebo plátno. Případný kal nechte ustát a šťávu pak opatrně přelijte do hrnce. Pomalu zahřívejte, pak přisypejte cukr a kyselinu citronovou a stále míchejte.

Jakmile dosáhne teplota bodu varu, přelijte sirup do čistých sklenic, uzavřete a nechte vystydnout.

Hruškový sirup - suroviny:

  • 1 l šťávy z prolisovaných hrušek
  • 20 g kyseliny citronové
  • 1,5 kg pískového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny