Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
Zveřejněno: sobota 10. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6559x
Nadýchané bramborové knedlíky. Bramborové knedliky budou nadýchanější a vláčnější, když do těsta přimícháte trochu měkkého tvarohu.
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 10. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4312x
Grilované krutony s kozím sýrem z trouby. Krutony jsou oblíbenou přílohou k polévce. Zkuste je jednou jinak: Nakrájejte bagetu na tenké plátky a v troubě je po jedné straně ogrilujte. Obraťte je a každý plátek obložte kozím sýrem a grilujte další asi tak 2-3 minuty.
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
Zveřejněno: sobota 10. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4735x
Jak vylepšit pizzu? Skvěle okořeníte pizzu tím, že ji před obložením zeleninou, sýrem, šunkou apod. pomažete sardelovou pastou.
Vaječný svitek - proč by se měl dělat před smažením tenký?
Zveřejněno: úterý 6. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3119x
Vaječný svitek dělejte tenký. Vyhnete se tak skutečnosti, že vaječný svitek po prosmažení často bývá uvnitř neprosměžený. Je tedy nutné buď aby byl tenký nebo aby se dlouho prosmažil, což není zdravé.
Vaření brambor ve slupce - jak dodat slanou chuť bramborám?
Zveřejněno: sobota 12. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5890x
Brambory vařené ve slupce např. do bramborového salátu vaříme vždy v osolené vodě. Sůl bez problému prostoupí pod slupku brambory a ta má slanou chuť. Vaření brambor v neosolené vodě je amatérský počin.
Jak zkrátit dobu vaření brambor
Zveřejněno: pondělí 13. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4762x
Brambory nakrájejte na malé kousky, a pak je teprve vařte. Budou rychleji hotové a vy tak ušetříte za energie.
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7688x
Omáčku se žmolky můžete propasírovat přes husté síto. Jednodušší a také rychlejší je ji krátce rozmixovat, žmolky se pak úplně ztratí.
► Co dělat s přesolenou polévkou, jak ji odsolit
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13108x
Přímo do přesolené polévky nastrouhejte jeden velký oloupaný brambor. Ten slanou chuť polévky zmírní. Případně přilijte ještě trochu vody nebo smetany. Také můžete do polévky vložit dvě brambory překrojené na polovic, povařit je a asi po deseti minutách je vyndat.
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5290x
Aby se bramborové knedlíky nerozvařily, přidáme do vroucí vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6333x
Když si připravujete hranolky (pomfrity) doma sami, fritujte je dvakrát, ale jenom krátce. Tak budou zvenku zlatohnědé a křupavé, ale uvnitř zůstanou pěkně měkké a šťavnaté. Velice aromatické budou, ofritujete-li je na oleji z podzemnice olejné.
Číst dál: Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
Další rady a tipy v této kategorii:
- Oslaďte rajskou polévku medem - pochutnáte si více
- Jak udělat bramborák křehký a křupavý
- Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
- ► Jak spravit přesolenou polévku - zkušenosti, rady, tipy
- Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
- Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
- Jaké luštěniny se hodí do polévky
- Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
- Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
- Rychlá dobrota z listového těsta - šátečky s jablky nebo uzeným lososem
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody