Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7131x
Chcete-li mít omáčku tmavší barvy, vmícháme do osmažené cibulky lžičku mleté sladké papriky.
Jak, čím ochutit chlebovou polévku, polévku z chleba - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2710x
Z tvrdého chleba můžeme připravit i chutnou polévku, například přidáním smetany, žloutku a citronové šťávy.
Proč přidávat do bramborové kaše tuhý sníh - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2580x
Přímícháme-li do bramborové kaše tuhý sníh z bílků, získá na chuti i na vzhledu.
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6902x
Čím nahradit smetanu v omáčce? Chybí vám k přípravě tmavé aromatické omáčky ke smaženému či grilovanému masu trocha zakysané smetany? Nemusíte se úprkem vydat k nejbližšímu obchodu, pomohou vám náhradní ingredience. Použijte malinko smetany do kávy a přidejte pár kapek citronové šťávy.
Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2417x
Pikantnější bramborová příloha - bramborovou kaši můžete okořenit nejenom pepřem, solí a muškátem, jak jste zvyklí, ale i najemno nasekanou petrželkou, estragonem, kerblíkem a pažitkou. Bylinky vmíchejte do pyré až těsně před podáváním.
Číst dál: Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady
Jak zabránit sražení, zhrudkovatění smetanové omáčky pomocí kypřicího prášku - postup, návod
Zveřejněno: pátek 12. prosinec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5506x
Jak zabránit sražení smetanových omáček? Při přidávání smetany přidejte špetku kypřícího prášku. Omáčka se nesrazí.
► Jak zabránit sražení kysané smetany v omáčce, jídle při vaření
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 11349x
Kyselou smetanu přidáváme do omáček rozšlehanou s hladkou moukou. Nejdříve smetanu rozšleháme s trochou omáčky, a potom ji vlijeme do zbytku omáčky. "Laskominu" už potom nesmíme prudce vařit, protože by se v ní smetana právě srazila.
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4119x
Brambory vařené ve slupce nepopraskají, když dáme do vody trošku octa.
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4054x
Do jakéhokoliv bramborového těsta, ať na bramborové šišky nebo na závin, je dobré dát trošku octa (asi na 800 g brambor 2 lžíce octa). Těsto se krásně rozválí a knedlíky nejsou nikdy rozvařené.
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6197x
Bramborák bude chutnější, když do něho přidáme před smažením několik lžiček tvarohu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
- Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
- Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
- Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
- Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
- Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
- Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
- Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
- Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
- Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody