Oslaďte rajskou polévku medem - pochutnáte si více
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4136x
Rajskou polévku neslaďte cukrem, ale medem. Bude mít zajímavější a lepší chuť.
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8356x
Aby byl bramborák křehký a křupavý, stačí do nastrouhaných brambor přidat lžíci hrubší strouhanky.
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 12311x
Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce z tohoto důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek z pravého českého bramboráku. Pomoc je však neobyčejně snadná, velmi rychle totiž brambory nastrouháme na strojku na strouhání rohlíků (strouhanky).
Číst dál: Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
► Jak spravit přesolenou polévku - zkušenosti, rady, tipy
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8545x
Pokud máme přesolenou polévku, dáme do ní pokrájenou větší syrovou bramboru a vaříme 15 minut (nebo do ní rozkvedláme syrové vajíčko). Bramboru pak vytáhneme.
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5919x
Zelňačka získá krásně červený odstín, když do ní v závěru varu přimícháte mletou papriku, kterou jste rozmíchali v rozehřátém oleji. Nesmíte ji ovšem připálit ani smažit, zhořkla by.
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6086x
Do zelňačky, zeleninové polévky nebo boršče se výborně hodí hlíva ústřičná - prohloubí chuť a navíc je velice zdravá (snižuje krevní tlak, ochraňuje sliznici žaludku a také působí na pokles cholesterolu v krvi).
Jaké luštěniny se hodí do polévky
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3570x
Nebojte se experimentovat a přidávat do polévky i luštěniny, zejména sterilovanou kukuřici, hrášek nebo předvařený hrách či čočku. Do klasického vývaru se samozřejmě luštěniny nehodí, hrášek ale výborně ochutí například rajskou polévku, kukuřice zase prospěje polévce vajíčkové.
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6074x
Aby sterilované zelí ze sklenice získalo pokaždé jinou vylepšenou chuť, přidejte k němu jednou pár kousků jablka, podruhé nastrouhanou hrušku, jindy třeba kousek ananasu nebo dýně. Zcelajiný "švih" zelí získá, když ho podlijete sklenkou červeného ho vína, nebo povaříte se strouhanou pomerančovou kůrou.
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7659x
Maso na guláš nikdy nekrájejte na příliš malé kousky. Proč? Ztratilo by totiž hodně šťávy a rychle by vyschlo.
Rychlá dobrota z listového těsta - šátečky s jablky nebo uzeným lososem
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4489x
Listové těsto dejte pro všechny případy do rnrazáku. Když k vám přijde nečekaná návštěva, rychle z něj vyrobíte chutné šátečky plněné jablky a rozinkami ke kávě. Šátečky nadívané uzeným lososem nebo ovčím sýrem jsou zase dobrým pohoštěním k vínu nebo pivu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Polévky a omáčky se po přidání smetany nevaří - důvod
- Pečené lasagne - zapékací formu nemusíte vymazat tukem
- Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
- Co je možné podávat k bramborákům
- Proč se kukuřice vaří bez soli a pak se dosolí dodatečně
- Jak zvýraznit aroma dušené mrkve
- Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
- Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
- Proč neprolévat uvařené špagety studenou vodou
- Jak vylepšit chuť pizzy
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody