Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
► Jak zabránit zkažení šunky v místě řezu
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2930x
Naříznutá šunka zůstane bezvadně čerstvá, když ji na řezu potřeme syrovým vaječným bílkem.
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3123x
Zda jsou ryby čerstvé poznáme tak, že maso stiskneme prstem. Zůstane-li v něm otisk prstu, je ryba stará. U čerstvé otisk ihned zmizí.
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2730x
Zda jsou ryby čerstvé, poznáme snadno, když je ponoříme do hrnce s vodou. Klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Ryby, které vyplavou, jsou zkažené.
Jak zabránit ztvrdnutí hovězího jazyka při vaření (mírný var)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2346x
Hovězí jazyk smíme vařit jen velmi mírným varem, jinak rychle ztvrdne.
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3113x
Naložíme-li kousky jater před pečením asi na hodinu do mléka, budou měkká a jemná. Po vyjmutí z mléka je musíme lehce obalit v mouce a péct v malém množství tuku. Hlavně nesmíme ale zapomenout, že játra se solí až když jsou hotová.
Jak vylepšit chuť vepřové pečeně (jalovec)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2724x
Vepřová pečeně získá vynikající chuť, když k ní při pečení přidáme několik kuliček jalovce.
Jak vrátit šťavnatost šunce (horká voda)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2540x
Šunku, která ztuhla, položíme na chvílí do horké vody, bude zase šťavnatá.
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3118x
Jehněčí maso naložené několik dní do podmáslí a uložené v chladu chutná jako zvěřina.
Jak naložit zajíce (podmáslí)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3012x
Zajíc bude po úpravě chutnější, naložíme-li ho předem do podmáslí.
Jak zvýraznit barvu šťávy z pečeně (cukr)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2195x
Přidáme-li ke šťávě pečeně špetku cukru, bude mít krásně tmavou, hnědou barvu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak zachránit připálené maso (soda)
- Jak změkčit ztvrdlé maso (koňak)
- Jak upéct kuře dozlatova, do křupava (smetana)
- Jak zachovat šťavnatost kuřecích prsou při pečení (mouka)
- Jak vytvořit na pečeni křupavou kůrku (pivo, slaná voda)
- Jak uvařit tvrdé maso doměkka (ocet, alkohol)
- Jak uvařit tvrdé maso, aby bylo měkké (jedlá soda)
- Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
- ► Správný postup rozmrazování masa, drůbeže
- ► Tuhé maso v polévce - jak ho změkčit? (ocet)
Další rady v kategorii
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chutná marináda na drůbeží maso
-
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
-
Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Čím nastavit mleté maso - tipy
-
Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)
-
Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení
-
Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
-
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
-
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
-
Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
-
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
-
Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení
-
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
-
Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Dopékání pečeně v omáčce v troubě
-
Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)
-
Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
-
Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod
-
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
-
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
-
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
-
Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat
-
Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady
-
Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod
-
Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně
-
Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
-
Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)
-
Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)
-
Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)
-
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
-
Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)
-
Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)
-
Jak naložit zajíce (podmáslí)
-
Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení
-
Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
-
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
-
Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení
-
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
-
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
-
Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
-
Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
-
Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)
-
Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)
-
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
-
Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení
-
Jak osmažit garnáty aby byli chutní
-
Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení
-
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
-
Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení
-
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady
-
Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení
-
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
-
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)
-
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
-
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak porcovat husu po upečení - postup, návod
-
Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
-
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
-
Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady
-
Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení
-
Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se
-
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
-
Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)
-
Jak připravovat chutná restovaná játra
-
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
-
Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
-
Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady
-
Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)
-
Jak široké mají být steaky určené na grilování
-
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
-
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak škubat drůbež - postup, návod
-
Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení
-
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
-
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
-
Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady
-
Jak snadno oškubat husu - postup, návod
-
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
-
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
-
Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
-
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
-
Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení
-
Jak správně podlévat maso - rady, doporučení
-
Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení