Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak zachránit připálené brambory (studená voda)

Když se brambory připálí, můžeme je zachránit tím, že je znovu dáme na plotnu ve studené vodě, a jakmile přejde varem, ihned ji slijeme.

Jak zabránit tmavnutí brambor při vaření (mléko)

Při vaření brambor můžeme do vody přidat mléko, brambory potom nebudou tmavé a budou mít lepší chuť.

Jak zachovat barvu vařenému hrášku (cukr)

Přidáme-li k zelenému hrášku při vaření vody trochu cukru, zachováme mu tím barvu.

Jak si doma připravit pražené mandle - postup, návod

Pražené mandle není třeba kupovat, snadno si je připravíte doma. Mandle vhoďte do horké vody, vařte asi 20 sekund, slijte je a zbavte slupky. Pak je nasypejte na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání opražte, případně osolte.

Jak zabránit zhořknutí guláše - tipy, rady

Proč guláš někdy zhořkne? Nejspíš nesprávně zacházíte s mletou paprikou. Jakmile opražíte cibuli, odstavte hrnec z ohně, nechte chvíli vychladnout a až poté přidejte papriku. Promíchejte, vyčkejte, dokud ji cibule nenasákne, a potom vraťte na oheň a podlévejte.

Číst dál: Jak zabránit zhořknutí guláše - tipy, rady

Jak odstranit nasládlou chuť přemrzlých brambor - rady, tipy

Namrznou-li vám brambory, oloupejte je, nakrájejte, osolte a přiveďte k varu (lze přidat trochu octa). Asi po 5 minutách vodu slijte, nalijte na brambory novou, tu rovněž osolte a brambory dovařte doměkka. Sladká chuť se výrazně zmírní.

Nač si dát pozor při šlehání sněhu z bílků (mastnota)

Příčinou toho, že sníh při přípravě nepění a netuhne, můžou být zbytky mastnoty v nádobě. Před oddělováním bílků se proto vždy ujistěte, že je dokonale čistá.

Jak zředit příliš hustou majonézu (víno, vývar)

Zdá se vám majonéza příliš hustá? Nařeďte ji vínem nebo vývarem z masa či kořenové zeleniny. Tekutinu přidávejte po malých dávkách a pečlivě vmíchejte.

Jak vylepšit kynuté těsto (vanilkový pudink)

Při přípravě kynutého pečiva přimíchejte do mouky půl balíčku pudinku s vanilkou a přidejte trochu mléka. Pečivo bude pěkně žluté a bude příjemně vonět.

Jak uvařit brambory rychleji (světlé pivo)

Spěcháte s vařením brambor? Přidejte do vody trochu světlého piva.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny