Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Zápach při smažení pokrmů - jak, čím zabránit, předejít (jablko)

Jak se vyhnout nepříjemnému zápachu ze smažení, který nám může neblaze ovlivnit domácí vzduch? Osmahněte před začátkem tepelných úprav jídla polovinu jablka bez jádřince a určitě si všimnete toho rozdílu …

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit zápachu (citron)

Kapusta a květák při vaření páchnou. Zápach však snadno odstraníte přidáním plátku citronu do vody.

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit zápachu (chleba)

Kapusta a květák při vaření vydávajíí nepříjemný zápach, který snadno odstraníte přidáním kousku chleba do vody, v které je vaříme.

Rozkrojení, půlení dortu před plněním nádivkou - jak rozpůlit snadno a jednoduše (nit)

Potřebujete nakrájet dort na vrstvy? Pro přesné krájení ve vodorovném směru si nožem jemně naznačte linii řezu a pak kolem dortu oviňte nylonovou nit, lehce utáhněte a dort se přepůlí na dvě části. Nakonec plňte nádivkou.

Krájení horkých zákusků - jak nakrájet, aby se nerozpadly (horká voda)

Je známo, že je třeba počkat, až zákusky vychladnou a teprve pak je porcovat. Pokud ale musíte naporcovat zákusek ihned, jakmile jej vyjmete z trouby, můžete mít celé kousky, aniž by se rozdrolily, pokud je budete krájet do sucha otřenou čepelí nože, který jste předtím nahřáli v horké vodě. To zopakujte před každým řezem.

Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)

Zůstali jste bez droždí? Tak smíchejte čtvrt lžičky sody se 125 g jogurtu. Není možné skladovat, použijte ihned.

Jak si vyrobit malé množství másla snadno a rychle (smetana, led)

Chybí vám máslo? Šlehejte smetanu spolu s několika kostkami ledu. Tuk se oddělí od tekutiny a utvoří oříšek čerstvého másla připraveného k použití.

Máslo v lednici páchnoucí, načichlé nežádoucí vůní - jak, čím pomoci, odstranit zápach (soda)

Pokud máslo uložené v ledničce načichlo nežádoucí vůní, vložte ho na dvě hodiny do šálku s vodou (samozřejmě studenou! ) a sodou v poměru dvě lžíce sody na půl litru vody. Po uplynutí této doby máslo opláchněte pod tekoucí vodou a použijte pro vaše úpravy!

Kvalita zakoupeného oleje - jak ověřit, otestovat (peroxid)

Abyste si ověřili pravost kvality proklamované na etiketě zakoupeného oleje, nalijte lžíci oleje do skleničky z průhledného skla a přidejte trochu peroxidu. Pokud směs získá nazelenalou barvu, koupili jste prakticky olivový olej. Pokud ale získá jasně růžovou barvu, bude to olej ze sezamu, zatímco nažloutlá šeď prozradí olej z arašídů.

Loupání rajčat ze slupky - jak oloupat snadno a rychle

Když máte perfektně a snadno oloupat slupku z rajčat, namočte je na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny