Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Křupavá drobenka na koláč - jak udělat, co použít (med)

Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáte dvě lžíce medu.

Topinky téměř bez tuku - jak udělat, co použít (voda)

Pokud starý chléb před zpracováním na topinky postříkáte vlažnou vodou, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku.

Maso rychleji upečené - jak to udělat, co použít (ocet)

Maso při pečení rychleji změkne, když je potřete octem.

Hořká, zhořklá cibule - jak zabránit, nač si dát pozor

Cibuli nikdy nestrouhejte na plechovém struhadle ani nemelte v masovém strojku, protože stykem s kovem hořkne.

Vaření jáhel - jak vařit, aby nebyly hořké

Jáhly jsou přirozeně nahořklé, proto je třeba je před kuchyňskou úpravou nejen řádně proprat, ale alespoň dvakrát spařit horkou vodou.

Kynuté těsto nekyne - co udělat, aby vykynulo

Kynuté těsto vzejde rychleji, vložíte-li je asi na tři minuty do mikrovlnné trouby. Jestli se mu evidentně kynout nechce, postavte mísu s těstem na horní rošt vypnuté trouby a dolů umístěte velký hrnec plný horké vody. Účinek je zaručen.

Citronová šťáva - čím nahradit, když zrovna nemáme doma citron (víno)

Když zrovna nemáte doma citron a potřebujete do receptu citronovou šťávu, nahradíte ji bílým vínem.

Vařená kukuřice - jak dodat klasu při vaření více ladkosti (mléko)

Klas sladké kukuřice bude ještě sladší, když do vody na vaření přidáte mléko.

Stáhnutí kůže z kuřete - jak stáhnout snadno a rychle (mrazák)

Jestli dáváte přednost kuřeti bez kůže, vložte je na 2 hodiny do mrazničky pak kůži snadno stáhnete.

Třené těsto - jak utřít tuk snadno a rychle

Před přípravou třeného těsta s tukem mísu vypláchněte horkou vodou - tuk se lehce utře.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny