Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Želatina jemná, bez hrudek - jak to udělat (vodní lázeň)

Želatinu vložte do vodní lázně a dobře promíchejte, bude krásně jemná a nebudou se tvořit hrudky.

Zápach při vaření brokolice - jak, čím zamezit, zabránit (chleba)

Zápachu při vaření brokolice se zbavíte tak, že spolu s brokolicí budete vařit i kousek čerstvého chleba, který nechtěné aroma celé absorbuje, funguje to i při vaření v páře.

Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (ocet)

Květák před vlastní přípravou nezapomeňte ponořit alespoň na 10 minut do octové vody, vyplave tak všechen hmyz.

Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (sůl)

Květák před vlastní přípravou nezapomeňte ponořit alespoň na 10 minut do osolené vody, vyplave tak všechen hmyz.

Mrkev při vaření neztratí barvu - jak to udělat, co použít (sůl)

Když mrkev omyjete ve slané vodě a zprudka vložíte do již vroucí vody, uchová si krásnou barvu i po uvaření.

Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mrazák)

Česnek jednoduše oloupete tak, že ho vložíte před použitím na pár minut do mrazáku.

Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Občas se stává, že při vaření brambor na salát nebo na loupačku se brambory rozpadají a praskají. Tomu se vyhnete, když do vody, v níž je budete vařit, přidáte trošku octa.

Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)

Zbyly vám brambory od včera? Zalijte je vařící slanou vodou, nechte je přivést k varu, pak je hned slijte a můžete podávat. Chutnají jako právě uvařené.

Vaření brambor - jak, čím zkrátit dobu, čas vaření o polovinu (pivo)

Jakmile začne vařit voda s bramborami, nalijte do hrnce 1 dcl světlého piva. Ta zkrátí dobu vaření až o polovinu.

Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)

Když uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často se stane, že se v hrnci zapaří a jsou hodně vlhké, až nepříjemně mazlavé. Zabráníte tomu tak, že jakmile slijete vodu, vložíte mezi hrnec a pokličku papírovou kuchyňskou utěrku. Ta pohltí páru a brambory zůstanou krásně suché a déle teplé.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny