Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Sražená omáčka - jak, čím pomoci (prášek do pečiva)

Sraženou omáčku spravíte špetkou prášku do pečiva a ponořením hrnce do studené vody.

Příliš ostré, pálivé, opepřené jídlo - jak, čím zmírnit pálivost (jablko)

Do příliš opepřeného pokrmu vložte dvě jablka nakrájená na větší kousky a krátce povařte - ostrost jídla se zmírní.

Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)

Abyste se vyhnuli tvorbě hrudek v těstech, stačí přidat špetku soli do mouky, než ji smícháte s vodou nebo mlékem.

Obalování masa, ryb v mouce - jak obalit snadno a jednoduše (sáček)

Chcete obalit v mouce ryby nebo maso na smažení? Nasypte mouku do papírového sáčku na potraviny, vložte maso a energicky zatřepejte: moučný obal bude stejnoměrný.

Sépie, kalamáry měkké - jak to udělat, co použít (pivo)

Aby sépie a kalamáry byly měkké, doporučujeme vložit je hodinu před tepelnou úpravou do pivní lázně.

Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)

Chcete, aby chobotnice zůstala po tepelné úpravě měkká? Dejte ji vařit s trochou cukru.

Rizoto, polenta slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (máslo)

Pokud jsou rizoto nebo polenta osolené příliš, lze to napravit přidáním kousku másla.

Rolování, svinování pečícího papíru před pečením - jak, čím zabránit, narovnat

Roluje se vám pečicí papír, když na něj chcete něco položit? Můžete ho namočit nebo ho zmačkejte do koule a pak ho opět bez problému rozprostřete.

Připalování mléka ke dnu hrnce při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (voda)

Aby se mléko nepřichytávalo ke dnu hrnce, nalijte na dno hrnce trochu vody před tím, než ho postavíte na plotnu.

Vytékání pěny z hrnce při vaření rýže - jak, čím zabránit, zamezit (olej)

Vytéká vám z hrnce pěna, když se vaří rýže? Přidejte do vody lžíci oleje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny