Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Kakaové těsto krásně tmavé - jak to udělat, co použít (mléko)

Kakao, které přidáváte do cukroví nebo moučníku, bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.

Těsto pomalu kyne - jak, čím urychlit, pomoci (horká voda)

Kynutí těsta urychlíte tím, že nádobu s těstem ponoříte do horké vody.

Ušlehaný sníh šedý - jak zabránit, nač si dát pozor (hliník)

Vaječné bílky nikdy nešlehejte na sníh v hliníkové nádobě, získaly by šedivý odstín.

Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)

Guláš, v němž je hodně cibule, má nasládlou chuť. Tento problém odstraní stroužek rozmačkáného česneku.

Louskání starých ořechů - jak vylouskat snadno a rychle (voda)

Starší vlašské ořechy ponořte přibližně na 12 hodin do studené vody - skořápka změkne, půjde snadno rozlousknout a jádra budou chutnat jako čerstvá.

Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)

Mouku před zahušťováním omáček a dalších pokrmů trochu osolte, nebudou se tvořit hrudky.

Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)

Zjistíte-li při pečení koláčů, že nemáte mleté ořechy, můžete je nahradit strouhankou osmaženou na másle.

Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)

Získat citronovou kůru pomocí struhadla je celkem boj. Zkuste klasickou rašpli na dřevo - zubatým okrajem kůru snadno oškrábete, aniž byste porušili její strukturu.

Lepení těsta na váleček - jak čím zabránit, předejít (mrazák)

Váleček na těsto dejte před použitím na chvilku, tak na 10 minut, do mrazáku a nebude se lepit.

Moc pepře v jídle, pokrmu - jak, čím pomoci, zmírnit ostrost (jablko)

Pokud jste pokrm moc přepepřili, nakrájejte 2 jablka na větší kousky, vložte je do jídla a krátce povařte. Ostrost jídla se tím o dost zmírní.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny