Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Loupání vřelých brambor - jak oloupat, abychom se nepopálili

Musíte oloupat vařené brambory, abyste udělali kaši nebo noky, ale pálí? Udělejte to takto: všechny je i se slupkou rozkrojte napůl a propasírujte rovnou přes pasírovačku brambor tak, aby dužina směřovala dolů. Z dírek bude vycházet pouze bílá část. Naproti tomu slupka zůstane uvnitř pasírovačky brambor!

Syrová cibule lehce stravitelná - jak to udělat, co použít (sůl, voda)

Máte problémy strávit syrovou cibuli? Před přidáním do salátu ji osolte, namočte na několik minut do studené vody, opláchněte a osušte.

Vařené kysané zelí lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (jablko)

Aby kysané zelí bylo lépe stravitelné, stačí do hrnce během varu přidat polovinu jablka nakrájeného na kousíčky.

Trvanlivost vyšlehaného sněhu z bílků - jak, čím zvýšit trvanlivos, našlehání (ocet)

Jak co nejvíce zvýšit trvanlivost sněhu z vyšlehaných bílků? Přidejte dvě až tři kapky octa v průběhu šlehání.

Připalování jídel při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová kůra)

Jak nepřipálit smažená jídla? Ponořte do oleje trochu najemno nastrouhané citronové kůry.

Zákusky měkké, nadýchané - jak to udělat, co použít (ocet)

Chcete mít lehčí a měkčí pečené zákusky? Přidejte do těsta 2-3 lžičky octa.

Vaječná omeleta nadýchaná - jak to udělat, co použít (soda)

Vaječná omeleta bude nadýchanější, přidáte-li špetku sody na každá 3 vejce.

Koblihy nadýchané, měkké - jak to udělat, co použít (soda)

Chcete mít nadýchané koblihy? Přidejte do těsta špetku jedlé sody.

Krájení kuřecích prsou na velmi tenké plátky - jak, čím pomoci, aby se dobře krájely (mrazák)

Když krájíte kuřecí prsíčka na tenké plátky, zkuste nejdřív maso nechat dvacet minut v mrazáku. Lehce zatvrdlé maso se líp krájí.

Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)

Pokud se chcete vyhnout přílišnému vysušení lasagní při pečení v troubě, pečte je polovinu celkové doby přikryté hliníkovou fólií na potraviny, pak fólii odstraňte a tepelnou úpravu dokončete. Pokud nakonec stejně nejste spokojení a žádáte si ještě křupavější kůrku, zapněte na pár minut gril.

Číst dál: Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny