Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
Játra chutnější, křehčí - jak to udělat, co použít (mléko)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2138x
Játra jsou chutnější, namočíme-li je na několik hodin před přípravou do studeného mléka a uložíme v chladu.
Králičí maso, maso z králíka tuhé, tvrdé - jak to udělat, co použít, aby změklo, bylo měkké (olej)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3575x
Aby maso ze staršího králíka nebylo tuhé, stačí ho den před přípravou potřít olejem. Získáme velmi chutné a křehké maso.
Pečená husa, kachna - jak to udělat, co použít, aby šlo maso dobře od kosti (jablka)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1796x
Husu nebo kachnu upečeme do zlatova, když ji asi po půl hodině pečení naplníme půlkilem oloupaných jablek. Maso se pak lépe odděluje od kosti.
Nadívání kuřete, nadívané kuře - jak, kam vkládat nádivku
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2050x
Nádivku do kuřete nevkládáme do břicha, ale pod uvolněnou kůži, tu pak spíchneme jehlicí.
Zlatá, vypečená kůže u kuřete - jak, čím docílit (paprika, máslo)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2244x
Pečené kuře bude mít zlatou kůrčičku, potřeme-li ho před pečením vrstvou mleté sladké papriky a na plátky pokrájeným máslem.
Kuře chutné, šťavnaté - jak to udělat, co použít před pečením (citronová šťáva)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2122x
Kuře bude chutné a šťavnaté, když je před pečením dobře vytřeme citronem, a potom natřeme citronovou šťávou a uložíme na hodinu chladničky, teprve pak upečeme.
Kuře křupavé, vypečené - jak, čím docílit (pivo, studená voda)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2022x
Pečené kuře bude křupavější, když je krátce před vyjmutím z trouby polijeme pivem nebo studenou vodou. Kuře získá zlatou křupavou kůrku.
Pečené maso lesklé - jak, čím docílit (mléko, bramborový škrob)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2084x
Aby se pečené maso lesklo, potřeme je hned po upečení oslazeným bramborovým škrobem a mlékem.
Karbenátky - jak, čím zlepšit chuť
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2223x
Výbornou chut' karbanátků získáme, když je před smažením obalíme v bílku, a pak ve strouhance.
Nadýchané karbanátky - jak udělat, co použít (prášek do pečiva)
Zveřejněno: pátek 13. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3285x
Nadýchané karbanátky získáme, když do syrové masy přidáme špetku prášku do pečiva.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (bramborové slupky)
- Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (mrkev)
- Řízky měkké, šťavnaté - jak to udělat, co použít (vejce)
- Řízky křupavé, krásně osmažené - jak, čím docílit (pivo)
- Tvrdnutí masa při pečení - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (teplá voda)
- Tuhé maso při pečení - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo, bylo měkké (ocet)
- Tuhé maso při vaření - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo (rum)
- Slepené vlasové nudle - jak, čím zabránit, zamezit slepení (olej)
- Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)
- Zelňačka - jak správně vařit, nač si dát pozor
Další rady v kategorii
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)
-
Bramborové těsto se lepí - jak, čím pomoci (bramborová moučka)
-
Brambory namrzlé, sladké - jak, čím zbavit sladkosti, uvařit
-
Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)
-
Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků
-
Červené zelí - blednutí, ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Česnek - jak, čím odstranit zápach syrového česneku
-
Česnek - zápach česneku na rukou - jak odstranit, zbavit se (celer)
-
Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
-
Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
-
Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)
-
Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení
-
Cibule nedráždí oči při krájení - jak to udělat, co použít (trouba)
-
Cibule v bramborovém salátu - jak to udělat, aby byla lépe stravitelná
-
Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)
-
Čím nahradit citronovou kůru v koláči (citronový olej)
-
Čím nahradit jíšku, abychom se při zahušťování pokrmů vyhnuli použití tuků
-
Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
-
Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
-
Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)
-
Čím nahradit paličku na maso, když ji nemáte (pánev, ruka)
-
Čím nahradit při pečení prášek do pečiva
-
Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách - tipy, rady
-
Čím nahradit v receptu vanilku
-
Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady
-
Čím potírat pečivo po upečení, aby zůstalo křehké - tipy, rady, doporučení (máslo)
-
Čím potřít pečivo po upečení, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Čím zahustit guláš, aniž bychom použili mouku
-
Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko
-
Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané
-
Čisté slávky - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Čištění kuřete, slepice před vařením - jak, čím čistit, omývat (ocet)
-
Citronová šťáva - čím nahradit, když zrovna nemáme doma citron (víno)
-
Citronová šťáva - jak získat jen malé množství šťávy tak, aby citron nevysychal a déle vydžel
-
Co dělat s uprostřed propadnutým tvarohovým koláčem
-
Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější
-
Co použít, jak uvařit jemnější jíšku
-
Co přidat do mléka na potírání koláčů, aby se povrch nepřipálil - tipy, rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé
-
Co s vybouleným dortem - postup, návod
-
Co udělat s hustou krupicovou kaší
-
Co udělat s rozpadlou rybou
-
Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr
-
Čokoládová poleva nejde rozetřít - jak, čím pomoci (trouba)
-
Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)
-
Dělení mandlí - jak snadno rozpůlit
-
Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)
-
Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)
-
Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)
-
Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)
-
Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
-
Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit
-
Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)
-
Forma na bábovku, koláče - čím vysypat kromě strouhanky (kokos)
-
Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)
-
Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?
-
Hmyz v květáku - jak odstranit, zbavit se před vařením (horká voda)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (sůl)
-
Hořká, zhořklá cibule - jak zabránit, nač si dát pozor
-
Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)
-
Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení
-
Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)
-
Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)
-
Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)
-
Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)
-
Jádra ořechů seschlá - jak, čím pomoci (slaná voda)
-
Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak dosolit již zpracované těsto - rady, doporučení
-
Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vymazat formu na koláč tvrdým máslem - tipy, rady
-
Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod
-
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
-
Jak napravit přesolené jídlo (mléko, smetana)
-
Jak napravit přesolený pokrm (brambor, mrkev, kůrka chleba, bílek)
-
Jak napravit, spravit zatuchlou mouku, jak zbavit mouku zatuchlosti - tipy, rady
-
Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)
-
Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod
-
Jak neuvařit slizké knedlíky (jedlá soda)
-
Jak obalovat smažené pokrmy, aby byly křupavější a nenasákly velké množství oleje, tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod
-
Jak odlepit od pekáče připálené pečivo, aniž bychom ho poškodili - postup, návod
-
Jak odlepit přilepené těsto z válu, z válečku na válení těsta
-
Jak odlepit přilepené, připečené pečivo od pekáče, aniž bychom ho porušili - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle
-
Jak odstranit nasládlou chuť přemrzlých brambor - rady, tipy