Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Těsto na nudle - jak to udělat, co použít, aby se lépe válelo, vyválelo (olej)

Těsto na nudle se podaří lépe vyválet, když do něho přidáme trochu oleje.

Kynuté těsto - co dělat, když nekyne

Když nám vymíchané těsto z neznámých příčin nevykyne, uděláme si nový kvásek, vpracujeme do nevykynutého těsta a necháme znovu vykynout.

Moučník přilepený k formě - jak, čím odlepit, pomoci (nůž, mokrý hadr)

Když se nám upečený moučník přilepí na formu, nejdříve přejedeme po obvodu formy tenkým nožem, formu převrátíme a na její dno přikládáme mokrý hadr (když se ohřeje, opět ho namočíme), dokud se celý moučník od formy neoddělí.

Smažení palačinek - jak, čím zabránit přichytávání těsta k pánvi (syrový brambor)

Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem. Nebudou se lepit a zůstanou celé.

Vdolky mastné, tučné - jak, čím zabránit, zamezit vpíjení tuku do těsta (ocet)

Vdolky nebudou tak mastné, přidáme-li do rozpáleného tuku lžíci octa.

Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)

Křehké těsto se nám nebude tak drobit, přidáme-li do něho několik kapek octa.

Těsto na buchty, koláče krásně žluté - jak, čím docílit, udělat (mrkev)

Aby těsto na buchty nebo koláč dostalo krásnou žlutou barvu, přidáme do něj trochu jemně nastrouhané karotky.

Kynutí těsta - jak to udělat, co použít, aby lépe kynulo (jogurt)

Těsto bude lépe kynout, použijeme-li místo mléka jogurt.

Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)

Brambory vařené ve slupce nepopraskají, když dáme do vody trošku octa.

Rozvařování brambor při vaření - jak, čím zabránit, zamezit

Brambory se nerozvaří, dáme-li je vařit do horké vody a osolíme až později.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny