Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Oschlá vánočka - jak to udělat, co použít, aby byla opět měkká a vláčná (mléko)

Oschlou vánočku nebo koláč potřeme mlékem, dáme na chvíli do trouby a bude opět měkká a šťavnatá.

Piškot nadýchaný, vysoký - jak vymazat plech, aby naskočil

Chceme-li mít piškot nadýchaný a pěkně vysoký, nenamažeme plech po stranách, ale jenom dno.

Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)

Když se bábovka po upečení nedá vyklopit, položíme na horkou pečicí formu utěrku, kterou jsme před tím namočili ve studené vodě. Dáme ji na formu a přikryjeme ještě suchou utěrkou.

Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)

Formu na bábovku vysypeme místo mouky také kokosovou moučkou, bábovka má výraznou chuť.

Mramorová bábovka - čím vylepšit, obměnit chuť (čokoládový pudink)

Mramorová bábovka chutná lépe, když tmavé těsto připravíme místo z kakaa z čokoládového pudinku.

Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)

Bábovka bude kypřejší, když do těsta přidáme rum nebo koňak.

Moučníky s polevou - jak polévat, nač si dát pozor

Moučníky, které poléváme polevami, nejdříve potřeme zavařeninou, aby se ucpaly všechny póry, protože poleva by jinak do moučníku vsákla.

Pečení koláčů, těst ve formách - nač si dát pozor

Těsta, která pečeme ve formách (dorty, bábovky, chlebíčky), při roztírání do forem navrstvíme více ke krajům, při pečení se povrch vyrovná.

Těsto na palačinky - jak zadělávat, aby se netrhalo a nepřipalovalo

Těsto na palačinky zaděláváme studeným mlékem a vodou, aby se netrhalo, a nesmíme ho přesladit, protože přeslazené se při pečení připaluje.

Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)

Do bramborového vařeného těsta můžeme přidat třetinu krupice.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny